Connect with us

Hirdetés

technokrata

Féláron a Microsoft dominanciájával szemben

Laptop

Féláron a Microsoft dominanciájával szemben

A SunNetworks 2003 konferencián bejelentette a Sun Microsystems, hogy a következő év közepéig 50 százalékkal olcsóbban adja az asztali számítógépekre szánt Java Desktop Systemet.

A Microsoft Windows-ának és Office-ának kíván a vállalati szegmensben nagyobb konkurenciát támasztani a Sun Microsystems, legalábbis a SunNetworks 2003 konferencián tett bejelentése erre utal. A berlini rendezvényen az óriáscég közölte, hogy 2004. közepéig mind a terméktámogatást, mind az eszközöket és az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat féláron fogja kínálni.

A Java Desktop System alapértelmezettként 100 dollárba kerül alkalmazottanként egy évre. Amennyiben a felhasználók már rendelkeznek a Java Enterprise Systemmel, a Desktop System ára 50 dollárra mérséklődik (alkalmazottanként és évenként). A közel fél évig elérhető diszkont ár azt jelenti, hogy az első esetben csak 50, a második esetben pedig már csak 25 dollárba kerül a java-s felület használata, egy évre. A Java Enterprise Systemért (annak, aki a jövő év első felében veszi meg a licencet) az első évre csak 50 dollárt kell fizetni.

Maga a Java Desktop System lehetővé teszi felhasználója számára, hogy egy teljesen linuxalapú kezelői felület alól (mely el van látva a Star Office-szal és a Ximiannal is) becsatlakozzon egy Windows-os környezetbe. A vállalati változat portálszolgáltatásokat, azonnali üzenet- és e-mailküldés lehetőségét valamint egyéb kiegészítőket tartalmaz.

Bizakodó elemzések, hatalmas megrendelés

Stephen O´Grady, a RedMonk vezető elemzője úgy véli, hogy a Sun lépése lehetőséget nyújt a vállalatnak arra, hogy ezzel a csomaggal jelentős térhódítást érjen el a Linux a vállalati desktop környezetben is. Nemcsak azért – fejtegette O´Grady -, mert kompatibilitása révén hatékony a Windows-os környezettel való együttműködésben, hanem azért is, mert a mostani bejelentést követően egy költséghatékony eszközt ad a vállalatok kezébe.

A Sun Microsystems vezére, Scott McNealy a Comdexen jelentette be, hogy Kína igen komolyan érdeklődött termékük iránt, aminek megállapodás lett az eredménye. McNealy közölte, hogy a Kínai Standard Szoftver Vállalat (China Standard Software Company), a rizs hazájának kormányzati támogatását élvező távol-keleti cég a Java Desktop Systemet fogja használni. ˝Ez azt jelenti, hogy körülbelül fél-egy millió vállalati asztali számítógépet fogunk meghódítani 2004 során csak ezen a piacon. Ez azonnal a Föld első asztali Linux szállítójává tesz minket.˝ – mondta a Sun vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés