Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az USA már a linuxosokat is várja hadseregébe

Laptop

Az USA már a linuxosokat is várja hadseregébe

Az America´s Army nevű, ingyen letölthető 3D-s játék nagy népszerűsége tovább nőhet a linuxos és a Mac-es változat megjelenésével.

Még tavaly nyáron debütált az a first person shooter játékszoftver, melyet az USA hadserege hozott létre, így népszerűsítendő az Egyesült Államok fiataljai körében a katonaéletet. A játék ingyenes letölthetősége sokakat vitt rá, hogy kipróbálják: az eltelt lassan másfél év alatt közel kétmillió játékost regisztráltak. Igaz, arról pontos adat nincs, hogy ezen emberek közül hányan jelentkeztek végül a seregnél szolgálattételre, de minden bizonnyal sikeres volt a kezdeményezés, mert további kiegészítők jelentek meg.

A leendő kadétok – és mindenki, akit érdekelnek az ilyen játékok – eddig ˝csak˝ Windows-os környezetben tehették próbára ügyességüket és kitartásukat. Nemrég azonban bejelentették, hogy a szoftver Special Forces változata Linuxon és Mac-en is elérhetővé vált. Ezzel az alapjátékon felül hat új egyszemélyes és többszereplős küldetés is rendelkezésre áll.

Nem állnak le a fejlesztők a további munkálatokkal sem: 2004. tavaszán újabb bővítések fognak megjelenni ahhoz a programhoz, mely az első olyan játék, ami képes kihasználni az AMD 64 bites processzoraiban rejlő erőt. Ez utóbbit egyébként pont egy Linux-CD-vel összeintegrált kiadás hivatott demonstrálni – ám a mostani bejelentést követően bárki (szinte) bármilyen operációs rendszerre felrakhatja a programot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés