Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Canon multimédiás vetítők

Laptop

Új Canon multimédiás vetítők

A Canon a közelmúltban mutatta be a multimédiás vetítők új nemzedékének három modelljét, az LV-7215-ös, az LV-7210-es és az LV-5210-es projektorokat.

Az 1,6x nagyítású optikai zoom objektívvel mindhárom készülék kis távolságról is rendkívül széles kép kivetítését teszi lehetővé. A készülékek fényereje átlagon felüli: a kristálytiszta képet létrehozó objektív maradéktalanul kihasználja a 2500 ANSI lumenes (LV-7215 modell) illetve a 2000 ANSI lumenes (LV-7210 és LV-5210) teljesítményét.

Mind az LV-7215, mind pedig az LV-7210 támogatja a nagyfelbontású, valós módban történő XGA-felbontású képek vetítését, az SVGA méretű képek megjelenítésére mindegyik modell alkalmas. Jó néhány új funkció szolgálja a képminőség automatikus optimalizálását, ilyen például az Auto Image Mode üzemmód, amely a fényerőt automatikusan állítja be az aktuális fényviszonyoknak megfelelően, vagy a progresszív letapogatás, amely „simábbá” teszi a mozgásokat és élesebbé varázsolja a részleteket, feliratokat. Az LV 7215, az LV 7210 és az LV 5210 is mindössze 2,9 kg tömegű, helyigénye pedig alig több mint egy A4-es lap területe.

˝Az objektív minden vetítő lelke, a precíziós lencsék gyártásában szerzett ötvenesztendős tapasztalatunk pedig óriási előnyt jelent mind a képméret, mind a minőség terén˝ – emelte ki a termékbejelentés alkalmával Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.

Nagyobb képpel a hatásosabb bemutatókért
A hagyományos vetítőket a faltól vagy a vászontól viszonylag nagy távolságra kell elhelyezni ahhoz, hogy élvezhető képméretet kapjunk. A Canon vetítőinek 1,6x-os közelítése azt jelenti, hogy kis távolságról is képesek vagyunk a szokásostól nagyobb képet vetíteni – így amikor igazgatósági szobákban, üléstermekben tartunk bemutatót, elég a vászonhoz legközelebbi asztal szélén elhelyezni a készüléket, tehát a vetítő fénye nem zavarja az asztal körül ülőket. Egy beépített speciális funkció lehetővé teszi a trapéztorzítás kijavítását is, ami akkor lép fel, ha a vetítő objektívjének tengelye és a vászon nem derékszöget zár be egymással.

Hatféle beállítás – elsőrangú vetített-képek
Mind az adat-, mind a videóvetítési üzemmód három alüzemmódot kínál: az adatvetítést állíthatjuk normálra, nagykontrasztúra (így a grafikonok és a fényképek élesebbek) és egyénire. A videóvetítés beállítása lehet normál, mozi (filmnézéshez elsötétített szobában) és egyéni. Az egyéni beállításokat választva mindkét üzemmódban számos finomítást (például gamma-korrekció, fényerő-beállítás) végezhetünk el, így a képjellemzőket az adott környezetnek megfelelően igazíthatjuk. A vetítők erős fényforrása nagyon hasznos az irodai jellegű bemutatók során, gyengén megvilágított vagy elsötétített szobákban azonban előfordul, hogy világosszürke árnyalatot kapnak azok a felületek, amelyeknek szurokfeketének kellene lenniük. Az Auto Image Mode üzemmód a környező fényviszonyok mérésével és a lámpa fénykibocsátásának hozzáigazításával automatikusan ellensúlyozza ezt a hatást.

Progresszív letapogatással az egyenletes, tiszta képért
A hagyományos vetítőknél gyakran látható képremegést általában a ˝váltott-soros letapogatás˝ elvét alkalmazó vetítési módszer okozza, amikor két mező össze-olvasztásával hozzák létre a vetített képkockát. A Canon valamennyi új modellje a progresszív (folyamatos) képletapogatást alkalmazza, amely a teljes képkockát felülről lefelé haladva folytatólagosan rajzolja meg. Ez nagyon lecsökkenti a képremegést és jól láthatóvá teszi az átlós vonalakat, feliratokat.

Csendes üzemmód
Az új csendes üzemmódnál az alacsony zajszint elsőbbséget élvez a fényerővel szemben. A lámpa fénykibocsátásának korlátozásával lehetővé teszi a ventillátorzaj 35 dB-re csökkentését, így kivételesen halk lehet a készülék működtetése.

Egyéni beállítások és csatlakoztathatóság
Valamennyi modell beállítható úgy, hogy egy tetszés szerint kiválasztott vállalati emblémát (logót) vetítsen bekapcsoláskor. Ezzel nem csak bemutatóinkat tehetjük hatásosabbá, hanem a jogosulatlan használatot is megakadályozhatjuk. Az új vetítők már tartalmazzák a népszerű SCART-csatlakozót és az új analóg be- és kimeneteket is. A szöveg vetítésénél fellépő remegést, elkenődött vonalakat, szellemképet és színezési problémákat a (HDCP-vel is kompatibilis) DVI-I csatlakoztatás szünteti meg, amely a teljesen digitális, konvertálás nélküli kapcsolatról gondoskodik.

Többfunkciós képtovábbító (opció)
A rugalmasságot tovább növeli a kiegészítőként kapható többfunkciós képtovábbító, amely biztosítja az IEEE802.11b csatlakozón keresztül működő vezetéknélküli hálózatokhoz való kapcsolódást, illetve lehetővé teszi a CF-kártya kezelését, az egérkezelést és a kábeles, vagy WLAN-hálózatokról végzett távirányítást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés