Connect with us

technokrata

Új Canon multimédiás vetítők

Laptop

Új Canon multimédiás vetítők

A Canon a közelmúltban mutatta be a multimédiás vetítők új nemzedékének három modelljét, az LV-7215-ös, az LV-7210-es és az LV-5210-es projektorokat.

Az 1,6x nagyítású optikai zoom objektívvel mindhárom készülék kis távolságról is rendkívül széles kép kivetítését teszi lehetővé. A készülékek fényereje átlagon felüli: a kristálytiszta képet létrehozó objektív maradéktalanul kihasználja a 2500 ANSI lumenes (LV-7215 modell) illetve a 2000 ANSI lumenes (LV-7210 és LV-5210) teljesítményét.

Mind az LV-7215, mind pedig az LV-7210 támogatja a nagyfelbontású, valós módban történő XGA-felbontású képek vetítését, az SVGA méretű képek megjelenítésére mindegyik modell alkalmas. Jó néhány új funkció szolgálja a képminőség automatikus optimalizálását, ilyen például az Auto Image Mode üzemmód, amely a fényerőt automatikusan állítja be az aktuális fényviszonyoknak megfelelően, vagy a progresszív letapogatás, amely „simábbá” teszi a mozgásokat és élesebbé varázsolja a részleteket, feliratokat. Az LV 7215, az LV 7210 és az LV 5210 is mindössze 2,9 kg tömegű, helyigénye pedig alig több mint egy A4-es lap területe.

˝Az objektív minden vetítő lelke, a precíziós lencsék gyártásában szerzett ötvenesztendős tapasztalatunk pedig óriási előnyt jelent mind a képméret, mind a minőség terén˝ – emelte ki a termékbejelentés alkalmával Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.

Nagyobb képpel a hatásosabb bemutatókért
A hagyományos vetítőket a faltól vagy a vászontól viszonylag nagy távolságra kell elhelyezni ahhoz, hogy élvezhető képméretet kapjunk. A Canon vetítőinek 1,6x-os közelítése azt jelenti, hogy kis távolságról is képesek vagyunk a szokásostól nagyobb képet vetíteni – így amikor igazgatósági szobákban, üléstermekben tartunk bemutatót, elég a vászonhoz legközelebbi asztal szélén elhelyezni a készüléket, tehát a vetítő fénye nem zavarja az asztal körül ülőket. Egy beépített speciális funkció lehetővé teszi a trapéztorzítás kijavítását is, ami akkor lép fel, ha a vetítő objektívjének tengelye és a vászon nem derékszöget zár be egymással.

Hatféle beállítás – elsőrangú vetített-képek
Mind az adat-, mind a videóvetítési üzemmód három alüzemmódot kínál: az adatvetítést állíthatjuk normálra, nagykontrasztúra (így a grafikonok és a fényképek élesebbek) és egyénire. A videóvetítés beállítása lehet normál, mozi (filmnézéshez elsötétített szobában) és egyéni. Az egyéni beállításokat választva mindkét üzemmódban számos finomítást (például gamma-korrekció, fényerő-beállítás) végezhetünk el, így a képjellemzőket az adott környezetnek megfelelően igazíthatjuk. A vetítők erős fényforrása nagyon hasznos az irodai jellegű bemutatók során, gyengén megvilágított vagy elsötétített szobákban azonban előfordul, hogy világosszürke árnyalatot kapnak azok a felületek, amelyeknek szurokfeketének kellene lenniük. Az Auto Image Mode üzemmód a környező fényviszonyok mérésével és a lámpa fénykibocsátásának hozzáigazításával automatikusan ellensúlyozza ezt a hatást.

Progresszív letapogatással az egyenletes, tiszta képért
A hagyományos vetítőknél gyakran látható képremegést általában a ˝váltott-soros letapogatás˝ elvét alkalmazó vetítési módszer okozza, amikor két mező össze-olvasztásával hozzák létre a vetített képkockát. A Canon valamennyi új modellje a progresszív (folyamatos) képletapogatást alkalmazza, amely a teljes képkockát felülről lefelé haladva folytatólagosan rajzolja meg. Ez nagyon lecsökkenti a képremegést és jól láthatóvá teszi az átlós vonalakat, feliratokat.

Csendes üzemmód
Az új csendes üzemmódnál az alacsony zajszint elsőbbséget élvez a fényerővel szemben. A lámpa fénykibocsátásának korlátozásával lehetővé teszi a ventillátorzaj 35 dB-re csökkentését, így kivételesen halk lehet a készülék működtetése.

Egyéni beállítások és csatlakoztathatóság
Valamennyi modell beállítható úgy, hogy egy tetszés szerint kiválasztott vállalati emblémát (logót) vetítsen bekapcsoláskor. Ezzel nem csak bemutatóinkat tehetjük hatásosabbá, hanem a jogosulatlan használatot is megakadályozhatjuk. Az új vetítők már tartalmazzák a népszerű SCART-csatlakozót és az új analóg be- és kimeneteket is. A szöveg vetítésénél fellépő remegést, elkenődött vonalakat, szellemképet és színezési problémákat a (HDCP-vel is kompatibilis) DVI-I csatlakoztatás szünteti meg, amely a teljesen digitális, konvertálás nélküli kapcsolatról gondoskodik.

Többfunkciós képtovábbító (opció)
A rugalmasságot tovább növeli a kiegészítőként kapható többfunkciós képtovábbító, amely biztosítja az IEEE802.11b csatlakozón keresztül működő vezetéknélküli hálózatokhoz való kapcsolódást, illetve lehetővé teszi a CF-kártya kezelését, az egérkezelést és a kábeles, vagy WLAN-hálózatokról végzett távirányítást.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu