Connect with us

Hirdetés

technokrata

Merevlemez, előre telepített operációs rendszerrel

Laptop

Merevlemez, előre telepített operációs rendszerrel

A Lindows és a Seagate megállapodása értelmében a merevlemez-gyártó olyan háttértárakat hoz forgalomba, amiken előre telepített formában megtalálható a Lindows operációs rendszer.

A Lindows az utóbbi időkben egyre agresszívebben igyekszik terjeszkedni. Ugyan eredeti célkitűzésétől – Windows-os programok futtatása linuxos operációs rendszeren – már eltávolodott, de ettől függetlenül ahol csak lehet, igyekszik befűteni a cég Redmondnak. A Lindows Media PC megjelenése, szoftverük mobil számítógépek terén való debütálása mind-mind a piaci befolyás növelésére irányult, a Microsoft dominanciájának csökkentésével párhuzamosan.

Mostani bejelentésük nem kifejezetten a nagy rivális ellen irányul, inkább azon ügyfeleket szeretnék a maguk oldalára állítani, akiknek mindenek felett fontosabb a költség alacsonyan tartása. A Seagate és a Lindows megállapodása értelmében a merevlemez-gyártó olyan winchestereket kezd árulni, melyeken feltelepített állapotban megtalálható a Lindows. Mindezt ugyanannyiért, mintha egy meg nem formázott merevlemezt vásárolna a vevő.

A LindowsHD névre keresztelt háttértár tulajdonképpen egy 40 GB kapacitással rendelkező, percenként 7200-as lemezfordulatra képes Barracuda winchester. A szoftverfejlesztő cég elmondása szerint az OS képes az összes Intel kompatibilis számítógép hardverelemeinek detektálására; így rendszerlemez nélkül lehet egyik PC-ből a másikba átpakolni, s ott működésre bírni.

Az, hogy mikor válik a két vállalat együttműködésének eredménye kézzelfogható valósággá, még egyelőre nincsen pontosan meghatározva; az érintettek annyit közöltek, hogy még december előtt megvásárolhatók lesznek az operációs rendszerrel ellátott merevlemezek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés