Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell a fejlesztés főáramába vonja a webes szolgáltatásokat

Laptop

A Novell a fejlesztés főáramába vonja a webes szolgáltatásokat

Hamarosan megjelenik a Novell webalkalmazás fejlesztő csomagja – a Novell exteNd 5 – legfrissebb nyilvános béta verziója, amelyet az áttörést jelentő vizuális fejlesztőeszközök jellemeznek. Ezek a webes szolgáltatások létrehozását olyan könnyűvé teszik, mint egy ikon áthelyezése.

A Novell exteNd 5 kiemelkedik a webes szolgáltatások kínálatából az alkalmazásszerverek széles választékának többplatformos támogatásával – beleértve a WebSphere, WebLogic, Tomcat szervereket és a Novell saját díjnyertes exteNd alkalmazásszerverét – valamint a biztonságos személyazonosság-kezelési technológiák integrációjával.

A Novell exteNd 5 újdonságai

Az exteNd csomag legfrissebb verziója forradalmi megközelítést mutat be a webes alkalmazások kiépítésében – egy minden munkafolyamatot lefedő vizuális környezetet, mely a szolgáltatás központú alkalmazásfejlesztést bevonja az informatika főáramába. Ezekkel a vizuális fejlesztőeszközökkel és a fogd és vidd módszer használatával az alkalmazásfejlesztők korábbi rendszereket alakíthatnak át webes szolgáltatásokká, hozzáigazíthatják azokat az üzleti folyamatokhoz, és interaktív portálokat hozhatnak létre egyetlen sor kód leírása nélkül.

A Novell exteNd 5 egy új egységes telepítőt is tartalmaz, amellyel az egész csomag kevesebb mint egy óra alatt telepíthető – így az ügyfelek gyorsan elvégezhetik a rendszer bevezetését. A NetWare, Windows, Solaris, HP-UX és AIX mellett újonnan bemutatott Linux támogatással az exteNd 5 platformtámogatása a legjobb a piacon. Emellett a csomag az ügyfelek számára lehetővé teszi az ipari szabványok sokaságának kihasználását, beleértve az XForms űrlapokat, amelyek a weblapok és űrlapok létrehozásának folyamatát egyszerűsítik; a JSR 168 specifikációt, amely lehetővé teszi a különböző szállítóktól származó webes portál komponensek – portletek – együttműködését; és a LDAP-hez készült XLDAP alapú webes szolgáltatáscsatolók használatát. Az itt felsorolt és további nyílt szabványok támogatása segíti a felhasználókat technológiai befektetéseik maximális kihasználásában, és elkerülhetővé teszi „bezáródást” az egyes szállítók termékkörébe.

A Novell várhatóan október elejétől kezdődően megjelenteti a nyilvános béta verziót is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés