Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003 legjobb noteszgépei, az Intel szerint

Laptop

2003 legjobb noteszgépei, az Intel szerint

Az Intel bejelentette a 2003. év Intel Innovatív PC díjának nyerteseit. Az Intel immár ötödik éve részesíti elismerésben a kényelmesen használható rendszereket, kiemelkedő technológiai megoldásokat és csúcskategóriás kialakítást kínáló PC-s cégeket.

A tizenkét díjnyertes négy kategóriában aratott babérokat: fogyasztói asztali PC-k, üzleti asztali PC-k, hordozható PC-k és digitális médiacsatolók. Az összes 2003-as jelölt vizsgálatát és értékelését a Veritest, egy független tesztelő cég végezte.

„Az idei legjobb hordozható PC-k az Intel Centrino mobiltechnológia ígéretét hordozzák: vékonyabb és könnyebb kivitel, kiemelkedő teljesítmény, integrált vezeték nélküli kommunikáció és hosszabb akkumulátor-élettartamot eredményező funkciók.” – nyilatkozta Anand Chandrasekher, az Intel Mobil platformok csoportjának alelnöke és vezérigazgatója – „Ahogy a WiFi népszerűsége egyre növekszik, ezek az innovatív mobil PC-k nagyobb választási lehetőséget és rugalmasságot nyújtanak az üzleti felhasználók számára és azoknak a fogyasztóknak, akik nagyobb szabadságot kívánnak az új helyeken és új módokon történő vezeték nélküli kapcsolódáshoz.”

A teljes méretű noteszgép kategória győztese: Compaq Presario X1000 Widescreen Notebook

A Compaq Presario X1000 Widescreen Notebook 15,4 hüvelykes széles képernyővel és kiemelkedő grafikai képességekkel rendelkezik, amelyek rendkívül alkalmassá teszik a filmnézésre, a játékra, egyidejűleg több weboldal böngészésére és képszerkesztésre. A beépített biztonságos digitális/multimédiás memóriakártya-hely lehetőséget nyújt a digitális fotók, zene- és egyéb file-ok átvitelére a PC, valamint a digitális kamerák, nyomtatók, kézi számítógépek és más eszközök között. Az elegáns alumíniumborítású gép mindössze 3,3 cm vastag és 2,95 kg tömegű.

A vékony és könnyű noteszgépek kategóriájának győztese: IBM ThinkPad T40

Az IBM ThinkPad T40 tömege 2,025 kg, vastagsága mindössze 2,54 cm. Az IBM Embedded Security Subsystem 2.0 (beágyazott biztonsági alrendszer) használatával támogatja a biztonságos vezeték nélküli helyi hálózati kapcsolatokat. Teljes funkcionalitást kínál a vékony, cserélhető médiamodulok, a TrackPoint mutatóeszköz és a ThinkLight billentyű-megvilágítás segítségével. Mérete lehetővé teszi az üzletemberek számára, hogy bárhová magukkal vigyék, a ThinkLight billentyű-megvilágítás pedig kényelmesen láthatóvá teszi a billentyűzetet még az éjszakai repülőutak során is.

A mini noteszgép kategória győztese: Sony VAIO PCG-TR1A

A Sony VAIO PCG-TR1A egy beépített kombinált CD-RW/DVD meghajtóval, egy 10,6 hüvelykes XBRITE széles képernyővel, valamint a Dolby fejhallgató-technológia révén előadótermi minőségű hanggal rendelkezik. Beépített forgatható kamerával rendelkezik képek és videofelvételek készítésére, illetve videokonferenciákon való felhasználásra. Az elegáns kis gép 1,4 kg tömegű és 3,6 cm vastag.

A szubnoteszgép kategória győztese: Panasonic Toughbook CF-W2

A Panasonic Toughbook CF-W2 nagy teljesítményt és technológiai újításokat kínál egy tartós és nagyon kicsi, hordozható gép formájában. A noteszgép beépített, kombinált DVD-ROM/CD-RW meghajtóval, valamint 12,1 hüvelykes, tükröződésmentes vékonyüveges technológiájú színes folyadékkristályos XGA-képernyővel rendelkezik. Tömege 1,26 kg, teljes burkolata magnéziumötvözet, és rázkódástűrő merevlemez-meghajtóval készült. A Toughbook CF-W2 beépített integrált biztonságos digitális/multimédiás memóriakártya-hellyel van felszerelve, amelynek használatával kényelmesen közvetlenül a fényképezőgépről, kézi számítógépről és más kompatíbilis eszközökről feltölthetők a digitális képek, zene- és egyéb file-ok.

A tábla-PC kategória győztese: Gateway Tablet PC Deluxe

A Gateway Tablet PC Deluxe egy írótáblát helyettesít a beépített kézírás-felismerő szoftver segítségével, Microsoft Windows XP Professional Tablet Edition operációs rendszerrel rendelkezik, és olyan perifériákat is kínál, mint a billentyűzettartó vagy a beépített billentyűzet-tető. Mindössze 1,35 kg súlyú, vastagsága kevesebb, mint két és fél centiméter. Az olyan szakemberek számára készült, akiknek szükségük van a PC használatára, miközben mozgásban vannak a munkahelyükön – mint például a tanárok és az egészségügyi dolgozók.

A tábla-PC-notebook kategória győztese: Panasonic Toughbook CF-18

A Panasonic Toughbook CF-18 egy átalakítható noteszgép, amely 180 fokban elfordítható képernyővel rendelkezik. Támogatja az írótoll használatát, és az MIL-STD-810F vizsgálati eljárás használatával készült, amely a környezeti megbízhatóságot méri. Az Egyesült Államok kormányzata által kidolgozott MIL-STD-810F specifikáció egy sor vizsgálati eljárást tartalmaz, amely egy berendezés teherbírását méri nehéz körülmények között.

A gép háza teljes egészében magnéziumötvözetből készült, rázkódástűrő merevlemezzel van ellátva, tömege 1,98 kg. Tartóssága és rugalmassága ideálissá teszi a terméket az úton lévő munkatársak és a kevésbé ideális körülmények között dolgozók – például a katonák, az egészségügyi dolgozók vagy a kézbesítők számára. A Panasonic Toughbook CF-18-at fel lehet vinni a létrán, táblaként felakasztható a falra, vagy felszerelhető egy járművön.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés