Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 milliós bírságot fizet a Matáv

Laptop

8 milliós bírságot fizet a Matáv

Hírközlési Felügyelet területi hivatalának debreceni irodája 8 millió forintra bírságolta a Matávot.

A Hírközlési Felügyelet (HíF) közleménye szerint a helyhez kötött telepítésű GSM szolgáltatás bevezetésekor a Matáv a megfelelő műszaki paramétereket nem állította be, s ez országszerte több mint 60 ezer előfizető számára okozhat hibás működést, többletköltséget. A HíF debreceni irodájának határozata azt is megállapítja, hogy a szolgáltató az ismételt előfizetői hibabejelentések ellenére sem végezte el a megfelelő színvonalú hibaelhárítást és nem valósult meg az országosan egységes működés sem.

A beadványokban az előfizetők leírták, hogy az Internet (adatátvitel) használata során nehézségek vannak a felkapcsolódással, lassú a hozzáférés és gyakori a megszakadás, valamint bizonyos viszonylatokban fax összeköttetés létrehozása nem lehetséges. Az egyedi reklamációk kivizsgálása során a Hírközlési Területi Hivatal Debreceni Irodája helyszíni ellenőrzéseket, vizsgálatokat végzett, majd megállapította, hogy a Matáv Rt. a helyhez kötött alkalmazású GSM hozzáférésen biztosított egyetemes távközlési szolgáltatás nyújtása során eltért:

  • A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 12. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltaktól
  • A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 14. § (3) bekezdésben foglaltaktól
  • A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 36. § (1) bekezdésben foglaltaktól
  • Az egyetemes távközlési szolgáltatás részletes műszaki követelményeiről szóló 23/2001. (XII. 22.) MEHVM rendelet 4. § (4) bekezdés b) pontjában foglaltaktól
  • Az egyes távközlési előfizetői szerződéseknek a fogyasztók védelmével és a szolgáltatás minőségével összefüggő feltételeiről, illetőleg a hatósági minőségfelügyeletről szóló 29/1997. (XII. 20.) KHVM rendelet 1. sz. melléklet C) bekezdés 1. pontjában foglaltaktól sikertelen hívás létrehozásával, melyet az egyetemes távközlési szolgáltatás részletes műszaki követelményeiről szóló 23/2001. (XII. 22.) MeHVM rendelet 2. § j) pontja definiál
  • Az egyes távközlési előfizetői szerződéseknek a fogyasztók védelmével és a szolgáltatás minőségével összefüggő feltételeiről, illetőleg a hatósági minőségfelügyeletről szóló 29/1997. (XII. 20.) KHVM rendelet 1. sz. melléklet C) bekezdés 2. pontjában foglaltaktól.

A HÍF felszólította a Matáv Rt.-t, hogy az eljárás során feltárt eltérések országosan egységes megszüntetése érdekében a szükséges intézkedéseit a határozat jogerőre emelkedésétől számított 60 napon belül tegye meg, valamint nyolcmillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés