Connect with us

Hirdetés

technokrata

VMware: több operációs rendszer egy számítógépen, jobb teljesítménnyel

Laptop

VMware: több operációs rendszer egy számítógépen, jobb teljesítménnyel

A VMware (akik azonos nevű szoftverük által váltak ismertté) kiadta ESX Server termékének kettes változatát, ami lehetővé teszi például, hogy egy CPU-s számítógépeken duálprocesszoros környezetet emuláljunk.

Az ESX Server az olyan nagy rendszereken, mint például az IBM 32 processzoros x445-öse, sokkal jobban teljesít, mint a korábbi változat. Ráadásul a kisebb (például blade) szerverek esetén is javult a teljesítmény az előző verzióhoz képest. Ezen felül bekerült az úgynevezett Virtual SMP képesség, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyprocesszoros környezetet virtuálisan kétprocesszorossá alakítsák át. A cég fejlesztőlaboratóriumában egyébként már kísérleti stádiumban van a négyprocesszoros környezet emulálása is, ennek megjelenése várhatóan 2004-re tehető, tájékoztatta a nyilvánosságot Amber Rowland, a VMware szóvivője.

Az IDC elemzője, Mark Melenovsky szerint a piac egyre inkább a többprocesszoros rendszerek felé mozdul el. A neves piackutató cég szerint a 2003-as év első negyedét tekintve több mint hatszor nagyobb értékben (3,24 milliárd dollár) adtak el kétprocesszoros szervereket, mint egy központi vezérlő egységgel bíró szerverszámítógépeket (573 millió dollár). Ez attól függetlenül is jóval több szervert jelent, hogy a kétprocesszoros változatok nyilvánvalóan drágábbak.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a VMware bejelentette a Control Center szoftvert, mely többek között lehetővé teszi a virtuális számítógépeket alkalmazóknak, hogy anélkül lehessen például egyik szerverről a másikra átköltöztetni ezeket, hogy működésükben szünetet kellene tartani. Ezen újítás révén jóval könnyebbé és biztonságosabbá válhat a hardverfejlesztés. Szintén nagy hasznát lehet venni, ha néha egy-egy virtuális számítógépnek szüksége van nagyobb teljesítményre, vagy ha az adott ˝vason˝ elromlik egy hardvereszköz – a csere gördülékenyen végrehajtható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés