Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy és szélesképernyős új noteszgép a Toshibától

Laptop

Nagy és szélesképernyős új noteszgép a Toshibától

A legújabb Satellite a P25-ös modellszámozást kapta. Érdekessége, hogy ez az első PC-alapú noteszgép, ami 17 colos kijelzőt használ.

Talán az eredeti méretektől elrugaszkodott eszközt nem is illenék noteszgépnek nevezni, hiszen egy 17 colos (42,5 centiméteres) képátlójú LCD-vel bíró számítógép már igencsak messze került az eredeti notebook filozófiától. Az viszont tény, hogy nagyon kényelmesen el lehet férni a desktopon, így asztali számítógépek mobillal való kiváltására ideálisabb már nem is lehetne.

Nézzünk bele picit, mi mindennel szerelték fel a Toshiba mérnökei a P25-öst! A 17 colos, szélesképernyős LCD-ről – mely maximálisan 1440×900 pixel megjelenítésére képes – már fent szóltunk, ezt egy Nvidia GeForce FX Go 5200-as grafikus vezérlő látja el adatokkal, így a 3D-s teljesítmény tekintetében nem kell az integrált megoldások lomhaságára hagyatkozni.

Természetesen egy asztali processzor került az eszközbe: az Intel Pentium 4-es CPU-ja 2,8 GHz-es órajelen működik (támogatja a hyperthread technológiát is). Operatív tárának mérete 512 MB, háttértárának kapacitása pedig 60 GB. Ám ha mégis elfogyna a rendelkezésre álló hely, akkor a szintén beépített DVD-író révén könnyedén felszabadítható a foglalt merevlemez tárterület. Nem maradt ki a napjainkban egyre népszerűbbé váló vezetékmentes hálózati kapcsolat sem: a Satellite P25-ös 802.11b technológiával is fel van szerelve.

A nagy tudás azonban hátulütőkkel is jár: méreteit tekintve ez a noteszgép lett a Toshiba notebook kínálatának legnagyobb és egyben legnehezebb példánya. Éppen ezért a cég nem is a hordozható számítógépekkel, hanem az asztali PC-kkel hasonlítja össze új termékét, azzal érvelvén, hogy ezekhez képest sokkal könnyebben vihető el akárhova.

A P25-ös indulóára 2100 dollár, ami nem mondható éppenséggel kevésnek. Mobilitás ide vagy oda, a hasonló tudású asztali PC-k ára jó pár száz dollárral alacsonyabb: egy ekkora CPU-val és LCD-vel, valamint DVD-íróval felszerelt desktop számítógép tipikus ára 1500 és 1700 dollár közé esik.

Fizikai paraméterek

Méret: 41x29x4,5 cm
Tömeg: 4,5 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés