Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung: újgenerációs NexMod Rambus memóriák

Laptop

Samsung: újgenerációs NexMod Rambus memóriák

A Samsung Electronics ma bejelentette, hogy NexMod technológiája elérhető tömeggyártásban is, 128 MB és 256 MB közötti memóriakonfigurációval, 288 Mb alapú RDRAM lapkák használatával.

A Samsung NexMod memóriamodulja kis méretű modulokat biztosít a nagyteljesítményű RDRAM platformokhoz, és nagymértékben csökkenti az alaplapon szükséges helyet a kis helyigényű hálózati rendszerekhez. A manapság tervezett és bevezetett hálózati rendszerek esetében sokszor hálózati processzortechnológiát használnak a nagyteljesítményű, rugalmas és méretezhető architektúra kialakításához. Sok hálózati processzor használja az RDRAM technológiát, többek között az Intel IXP2800 processzora is.

˝A hálózati rendszerek tervezői olyan utakat keresnek, melyekkel nagyteljesítményű, nagysűrűségű memóriák használhatók kis méretek esetén is˝ – nyilatkozta Tom Quinn, az egyesült államokbeli memória-eladásokért és marketingért felelős alelnök. ˝A NexMod modul kis alapterületen – mérete 1,1×2,0 hüvelyk, magassága 0,5 hüvelyk – egyetlen modulban biztosítja egy teljes Rambus csatorna felépítéséhez szükséges áramköröket.˝

˝A Samsung döntése, amellyel tömeggyártásba vitte a NexMod technológiát, nagyon jót tesz a nagyteljesítményű hálózatok piacának˝ – mondta Jim Finnegan, az Intel hálózati processzorokat gyártó divíziójának ügyvezetője. ˝Ezzel a döntéssel IXP2800 ügyfeleink nagy mennyiségben juthatnak méretezhető, nagysebességű memóriához, mely kis alapterületet igényel.˝

A memóriacsatorna független memóriacsatornaként építhető ki egy kis nyomtatott áramkörön a rekeszes konfigurációkban. Az RDRAM 30-40 százalékkal kevesebb csatlakozót igényel, mint a többi memória-megoldás, és minden egyes csatlakozás 1 Gbps vagy nagyobb sebességen üzemel. Az ECC funkciókat támogató X18 architektúrákban az RDRAM memóriacsatorna egy vonalra konfigurálható, így rugalmasabbá válik a helykihasználás. A NexMod elektromos tulajdonságai biztosítják a gyors jelátvitelt és a csatornamemória csatlakozók megszüntetését, így minimalizálható a jel megszűnésének veszélye. A hagyományos memória-megoldások egy jelvonalból és két alaplapi memóriacsatlakozóból állnak, így egyetlen NexMod modul 50 százalékkal csökkenti a csatorna hosszát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés