Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IHM megfelelően dolgozott a lehetőségekhez képest

Laptop

Az IHM megfelelően dolgozott a lehetőségekhez képest

A nagyobbik kormányzó párt frakciója elégedett az IHM-vel.

Az MSZP parlamenti frakciójának informatikai és távközlési munkacsoportja szerdai ülésén a lehetőségeihez képest jónak értékelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) eddigi munkáját.

Márfai Péter, a munkacsoport vezetője, valamint az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának alelnöke szerint a tárca a költségvetés által biztosított szűkös anyagi kereteihez mérten célirányosan használja fel a rendelkezésre álló forrásokat. A kormányzaton belül kellő hangsúlyt kapott az információs társadalom, aminek következtében pozitív változások tapasztalhatók az ágazatban – jelentette ki a politikus.

Az MSZP országosan elismert innovációs és informatikai tagozatának a médiában megjelent bírálataira reagálva kijelentette: a frakció munkacsoportja egyetért a tagozat azon véleményével, hogy az ágazatban vannak problémák, és egyes esetekben azok ellen hatékonyabban is fel lehetett volna lépni. Az IHM és a Matáv kapcsolatának megítélésében azonban már élesen különböznek az álláspontok.

Márfai hozzátette, hogy a tagozat az informatika és a távközlés egyes részterületei kapcsán fogalmazott meg kritikát, a szocialista frakció munkacsoportja viszont a minisztérium teljes tevékenységét véleményezte.

A munkacsoport vezetője pozitív hatású intézkedésként beszélt az informatikai fejlesztéseket célzó adókedvezményekről, az IHM hatáskörébe tartozó pályázatok hatékonyságáról, az informatikai keretstratégia megszületéséről, valamint az új informatikai törvény szakmai előkészítéséről.

A frakció munkacsoportja üdvözli a tárca közösségi internetezést szolgáló úgynevezett közháló programját, a nemzeti digitális adattár létrehozását és az oktatás informatikai támogatását.

A Márfai Péter által tolmácsolt munkacsoporti vélemény szerint hatásosnak bizonyultak azok a kormányzati intézkedések is, amelyekkel az IHM a Matáv Mindenkinet elnevezésű kedvezményes Internet-csomagjának megszüntetésére válaszolt.

A bizottsági alelnök az igazi gondot a költségvetési által előirányzott keret szűkösségében látja. Szerinte a minisztérium jelenleg mintegy 40 milliárd forintos keretének néhány tízmilliárd forintos emelésével hasznos fejlesztések indulhatnának meg, elsősorban a szélessávú internetezés terjesztése, és az elektronikus kormányzat megvalósítása érdekében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés