Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux 8.2 – boltokban a magyar kiadás

Laptop

SuSE Linux 8.2 – boltokban a magyar kiadás

Megjelent a boltokban a SuSE Linux 8.2 magyar kiadása, mely az eddigi kiadásokhoz képest sokban gazdagodott.

A telepítőkészlet 5 CD-re és 2 DVD-re bővült, mely így most az eddigieknél még több szoftvert tartalmaz, forráskóddal együtt. A kézikönyvek is bővültek: közel 1100 oldalnyi magyar nyelvű leírást forgathat a felhasználó; ennél naprakészebb és átfogóbb nyomtatott Linux dokumentációt keresve sem talál az ember.

A szoftverek között a régi ismerősök legújabb verziói mellett sok újdonságot is találhatunk. Ilyen újdonság a VNC, mellyel egy másik, windowsos vagy linuxos számítógép képernyőjét jeleníthetjük meg a sajátunkon egy ablakban, sőt, a billenyűzet és az egér irányítását is átvehetjük.

Egy másik újdonság a SuSEwatcher figyelőszoftver, mely a frissítések ellenőrzését és letöltését egyszerűsíti. Az OpenOffice.org teljeskörű irodacsomagnak is a legújabb változata található meg a csomagban, természetesen helyesírás-ellenőrzővel együtt. A multimédia alkalmazások területén is találhatunk újdonságot: a MainActor videovágóval egyszerűen dolgozhatók fel a filmfelvételek, az Audacity többsávos digitális hangrögzítést kínál, de például MP3 hanggyűjtemények katalogizálásához is található szoftver a csomagban.

Az ISDN kapcsolattal rendelkezők néhány kattintással faxkészüléket és üzenetrögzítőt varázsolhatnak a SuSE Linux 8.2-ből. Aki pedig nem akar a sötét szobában ücsörögni, a vezetéknélküli, wireless hálózati támogatással fekhet a strandon, laptopján böngészve a világhálót.

A technológia szerelmesei sem csalódhatnak: 2.4.20-es rendszermag, XFree 4.3, Sun Java 1.4.1, KDE 3.1.1, Gnome 2.2, gcc 3.3 valamint az erre épülő rendszerkomponensek várják a rendszergazdákat, fejlesztőket.

A dobozhoz jár még 90 nap telepítési segítségnyújtás, ami e-mailben illetve telefonon vehető igénybe. A regisztrált felhasználók a segítségen kívül havi sorsoláson is részt vesznek, ahol memory sticket és webkamerát nyerhetnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés