Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Intel továbbfejlesztett AHCI specifikációt bocsátott ki

Laptop

Az Intel továbbfejlesztett AHCI specifikációt bocsátott ki

A soros ATA (Advanced Technology Attachment) fejlett funkcionalitásának széleskörű elfogadottsága újabb alátámasztást nyert az Intel Corporation ma kibocsátott továbbfejlesztett AHCI 0.95-ös verziójú specifikációjával.

A végleges specifikáció megjelenése a 2004-es év elejére várható. A 0.95-ös verzió lehetővé teszi különálló AHCI soros ATA hosztvezérlő termékek szállítását, amelyek az év vége felé törhetnek be a piacra.

Az AHCI fejlesztését az Intel elnökletével az iparág szereplőinek egy csoportja végezte. A szintén ma bejelentett AHCI Együttműködési csoport (AHCI Contributor Group) résztvevői: az AMD, a Dell, a Marvell, a Maxtor, a Microsoft , a Red Hat, a Seagate és a StorageGear – természetesen az Intel mellett.

Az AHCI specifikáció szabványos illesztőfelületet jelent a rendszermeghajtó- és operációsrendszer-szoftverek számára olyan fejlett SATA-funkciók felismerésére és implementálására, mint a parancsok várakozási sorba rendezése, az üzem közben cserélhető eszközök használata, illetve a tápegységek felügyelete. Az AHCI-re épülő platformok használatával számottevően megnő a tároló-alrendszerek teljesítménye, valamint javul az AHCI-alapú hosztbusz-adapterek (HBA) és szoftverek elfogadottsága PC-platformon.

Ez a specifikáció igen fontos mérföldkő a tárolóeszközök belső összekapcsolására használt, a régebbi párhuzamos ATA-kat kiváltó 1,5 gigabit/másodperces soros ATA technológia széleskörű alkalmazása, illetve a Serial ATA II. specifikáció fejlesztéseinek megfelelően meghatározott funkciókkal rendelkező 1,5 gigabit/másodperces termékek irányába tett lépések sorában.

A Serial ATA II a soros ATA specifikáció továbbfejlesztése, amely olyan belső tárolóeszközök alaplaphoz való csatlakoztatására alkalmas, mint a merevlemezek, DVD- CD-R/W-meghajtók, asztali és mobil PC-kben, költségérzékeny szerverekben és hálózati tárolóeszközökben. Ezekben a szegmensben a funkciók várhatóan építenek a Serial ATA 1.0 lendületére. A Serial ATA 1.0 specifikációt 2001 augusztusában adták ki, a végleges Serial ATA II továbbfejlesztés megjelenési ideje 2002. október volt.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés