Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hazai előadók körében is terjed az új audioformátum

Laptop

A hazai előadók körében is terjed az új audioformátum

A nagysikerű Náksi és Brunner DJ páros idei első Maxi lemezén egy különlegességgel ajándékozza meg rajongóit. A “Sunshine” című dalból készült remixek mellett ugyanis meghallgatható a sláger különleges, diFormátumú változata is.

Náksi Attila és Brunner Zsolt 1998 óta zenélnek együtt Náksi vs Brunner néven. Náksi Attila, a Soho Party ex-frontembere már több mint 10 éve ismert alakja a magyar popzenének, producerként, zeneszerzőként és előadóként egyaránt sikeres. Több mint 500 ezer eladott lemez fűződik nevéhez, több kiadványa arany és platinalemez lett, s a rajongók szavazatainak köszönhetően az elsők között vehette át a BRAVO magazin Arany OTTO díját. A producer, hangmérnök, s elsősorban lemezlovas Brunner Zsolt 1996-ban az Infinity tagjaként vált ismertté, nevéhez fűződik az emlékezetes olimpiai közvetítés ˝Ilyen nincs és mégis van˝ szlogenű slágere.

A páros évente megjelenő rendkívül sikeres Club Sandwich mixalbuma rendszeresen ostromolja az eladási listák élét. A sorozat sikerét bizonyítja, hogy az eddig megjelent négy album rövid időn belül aranylemez lett. 2001-ben új remix-szériát indítottak útjára “Sunshine” címen, melynek folytatása a “Sunshine 2002” szintén egy hónap alatt bearanyozódott. A DJ páros elkészítette a Budapest Parádé hivatalos “himnuszát”, a “Nézz az ég felé”-t, ami a nyár dance slágere lett.

A “Sunshine 2003”-at megelőző Maxi CD-n található meg a páros első diFormátumú dala. Ez igazi csemege lesz a rajongóknak, hiszen a nyár slágere ebben a formátumban minden lejátszás alkalmával másképp szólal meg.

“Első hallásra megtetszett a forradalmian új zenei formátum, ezért nagy örömmel vettem a felkérést, hogy mi is elkészítsük az új dalunk di formátumú változatát. A munka során döbbentem igazán rá, hogy milyen sok lehetőséget rejt magában ez a technológia. Lehetőségünk adódik ezzel, hogy megmutassuk hányféle verzióban készülhet el ugyanaz a szám, hiszen egy hagyományos rádióváltozatba ennyi ötletet nem lehetne belesűríteni. Igazán izgalmas és “megindító” volt…” – nyilatkozta Brunner Zsolt a diFormátumú dal elkészítéséről.

A CD Multimédia-mellékletében a “Sunshine.di” mellett természetesen megtalálható és telepíthető a diDalok lejátszására alkalmas diPlayer. A duó a közeljövőben elkészíti a dal angol nyelvű változatát is, melynek diFormátumú változata elérhető lesz a Digimpro Kft. honlapjáról is.

A Di formátumú hanganyagok lejátszására és rögzítésére alkalmas szoftvereket Mester Sándor, magyar zeneszerző és előadóművész találta fel. A Digimpro-t azzal a céllal alapították 2000-ben, hogy kifejlessze és népszerűsítse a digitális improvizáció újszerű rendszerét. A diTechnológia bejegyzés alatt álló világszabadalom, amely a hangrögzítés elmúlt száz évének talán egyik legnagyobb találmánya.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés