Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash-fejlesztés – hamarosan alkalmazás-áradat?

Laptop

Flash-fejlesztés – hamarosan alkalmazás-áradat?

A Macromedia bejelentése szerint egy eddig méltatlanul elhanyagolt fázisra fordítanak a közeljövőben nagyobb figyelmet flash alkalmazások fejlesztésében, így hamarosan igazi flash-dömpinggel találkozhatunk (legalábbis a Macromedia vágyai szerint).

A Flash igen közkedveltté vált, hiszen látványos dolgokat lehet vele elérni relatíve könnyen. A Macromedia meg is tesz mindent annak érdekében, hogy ˝terjessze az igét˝ – elég csak a cég közelmúltban bejelentett lépésére gondolni. Böngésző-független környezet – ezt fogja biztosítani a Macromedia Central. Egy (ingyenes) kliensszoftver révén pedig a fejlesztők óriási piacot látnak megnyílni: a felhasználók felé értékesíthető, letölthető és offline állapotban is használható flash alkalmazások nagyot lendíthetnek a szekéren. Ezt úgy szeretné megvalósítani a Macromedia, hogy számos fejlesztőt is bevonna az alkalmazások készítésébe – a cég a szoftvereladások 20 százalékát tervezi saját részről biztosítani. Példának okáért már jelenleg is léteznek olyan programok, amelyek a Weben keresztül használhatók és a flash technológiára épülnek – a Pricegrabber rendelkezik egy ilyen alkalmazással, mely lehetővé teszi felhasználóinak a termékek információinak elmentését és kezelését.

Ez azonban csak a kezdet volt – a fejlesztőcég még több programkészítőt szeretne megnyerni formátumának – éppen ezért hamarosan megjelenteti a Flash MX Data Connection Kit nevű termékét. Ezen csomag révén azok is közelebbi ismeretséget köthetnek a flash-sel, akik eddig annak nehézkes adatbázis-kezelése miatt ódzkodtak a nyelv használatától. A kit ugyanis lehetővé teszi (előre elkészített komponensek révén), hogy pár kattintással levegye ezt a terhet a programozó válláról.

Mint az Paul Gubbay, a Macromedia mérnökigazgatója elmondta, az adatcsere egy fontos tényező a szoftverfejlesztés folyamatában, hiszen a legtöbb kész program valamilyen szinten tárol adatokat, illetve feldogoz szerverről jövő információkat. Az előre létrehozott elemek révén a fejlesztők számára egyszerűbbé válik az alkalmazások készítése – mondta Gubbay. Az igazgató véleménye szerint így olyan programozókat is megnyerhetnek a flash számára, akik eddig Visual Basic-ben, Delphi vagy Java alatt fejlesztettek.

Maga a szoftvercsomag a jövő héttől válik elérhetővé, üzleti felhasználók számára 300 dolláros, oktatási célokra 200 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés