Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szereplő az irodai alkalmazáscsomagok zsúfolt piacán

Laptop

Új szereplő az irodai alkalmazáscsomagok zsúfolt piacán

Az IBM úgy döntött, egyben fogja kínálni Websphere portálalkalmazásával a saját Java-s irodai programját. A piacot jelenleg a Microsoft és a Sun uralják.

Az asztali számítógépek 90 százalékán a Microsoft irodai programcsomagjának valamely változata fut, a fennmaradó körülbelül tíz százalékon osztozik a többi konkurens – ebből a szeletből is a legnagyobbat a Sun Microsystems hasítja ki StarOffice alkalmazásával. Erre a piacra szeretne betörni most az IBM.

Tervei szerint a Kék Óriás ingyenesen adná Websphere szoftveréhez a J2EE-alapú táblázatkezelésre, szövegszerkesztésre és bemutatók, prezentációk tartására használható alkalmazásait. Ez az árukapcsolás ugyanakkor nagyban segítheti a terjedést, főleg a vállalati szféra szerveroldalán – igaz, maga a Websphere egyáltalán nem olcsó.

Ken Bisconti, az IBM Lotus Szoftver Csoportjának vezetője elmondta, hogy – szemben a Microsoft szoftverével – a Java Office munkanevet viselő megoldás egy keresztplatformos termék lesz, mely nyílt Java-s technológiára épül. Egyelőre azonban nem világos, tulajdonképpen kiket is céloz meg az IBM szoftverfejlesztő részlege: egyes bennfentes információk szerint a cég nem a jelenleg Microsoft Office-t használókat szeretné meghódítani, ugyanakkor mások elmondása szerint az IBM bizony piacot akar hódítani az ebben a tekintetben konkurensének tekintethető Microsofttól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés