Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos információk a Centrino-ról

Laptop

Hivatalos információk a Centrino-ról

Az Intel nyilvánosságra hozta a hordozható PC-khez szánt, rövidesen megjelenő Intel Centrino mobiltechnológia teljesítményadatait és műszaki részleteit.

Anand Chandrasekher, az Intel Mobile Platforms csoportjának alelnöke és társigazgatója bejelentette, hogy az Intel Centrino mobiltechnológia március 12-én kerül bemutatásra, maximálisan 1,6 GHz sebességgel. Az 1,6 gigahertzes Intel Centrino alapú notesz PC-k nagyobb teljesítményt és hosszabb akkumulátoros használati időt biztosítanak, mint az összemérhető, 2,4 gigahertzes Intel Pentium 4 Processor-M noteszgépek – derült ki a szokásos PC-s szoftveralkalmazásokat futtató tesztek során. Az Intel Centrino mobiltechnológia része az Intel Pentium M processzor, az Intel 855 lapkakészlet és egy Intel Pro/Wireless 2100 hálózati vezérlő.

„Az új architekturális felépítés révén az Intel Centrino mobiltechnológia nagyobb teljesítményt képes biztosítani alacsonyabb frekvenciákon, mivel az újítások egy részének eredményeképp a teljesítmény fogyasztástakarékos módon jelentkezik” – mondta Chandraskeher. „Ezen újítások révén biztosíthatjuk azt a csúcsteljesítményt, hosszabb akkumulátoros használati időt és vezeték nélküli kapcsolatokat, amelyeket a mobil felhasználók igényelnek.”

Az Intel továbbra is növelni kívánja előnyét az asztali és mobil processzorok teljesítménye terén: még idén bemutat olyan termékeket, amelyek az Intel modern, 90 nanométeres gyártási technológiájával készültek, így nagyobb teljesítményű lapkák készíthetők alacsonyabb üzemi feszültség és alacsonyabb egységenkénti költség mellett. Az év második felében a Prescott és a második generációs Intel Centrino mobil mikroprocesszorcsalád már a 90 nanométeres technológiával fog készülni.

Bejelentett az Intel egy új, Granite Peak nevű programot is, amelynek célja, hogy az Intel-lapkakészletek hat negyedéven át kompatibilisek legyenek az Intel csúcstechnológiájú asztali és mobil mikroprocesszoraival. Ily módon a vállalati IT szervezetek hosszabb időn át alkalmazhatnak szabványos hardver- és szoftverkonfigurációkat.

Chandrasekher elmondta, hogy az Intel Communications Fund már több mint 25 millió dollárt fektetett be több mint 15 vezeték nélküli hálózatkezeléssel foglalkozó cégbe annak érdekében, hogy serkentse a vezeték nélküli hálózatok terjedését a világon. Szintén együttműködik az Intel szállodaláncokkal, távközlési szolgáltatókkal és kereskedelmi cégekkel, és a nyilvános Wi-Fi hálózati hozzáférési pontokat alapos vizsgálatoknak veti alá, hogy azok problémamentesen együttműködjenek a Centrino mobiltechnológiával. Év végéig több ezer ilyen hozzáférési pontot vizsgálnak be.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés