Connect with us

Hirdetés

technokrata

GeForce FX – mennyibe is kerül?

Laptop

GeForce FX – mennyibe is kerül?

Nem hivatalos források tudni vélik, mennyibe fog kerülni a két változatban is megjelenő grafikus vezérlő…

Ugyan az Nvidia hivatalosan nem tette még közzé leendő kártyáinak értékét, néhány kiszivárgott információ alapján azonban már sejteni lehet a körülbelüli árakat. Természetesen a két kategóriára osztott grafikus vezérlő ára attól is függ, melyik csoportba került: a GeForce FX 5800-as ˝alapmodellhez˝ képest többet kell fizetni az Ultra változatért.

Az abszolút csúcsot képviselő ultra kártyák 600 eurós bruttó áron (vagy akörül) kerülnek majd forgalomba. Ez nettó 500 eurót, azaz körülbelül 125 ezer forintot jelent – ez természetesen egyáltalán nem olcsó, de a GeForce 4 kártyák is ebből a magasságból indultak, most viszont már ennek feléért is lehet kapni ilyen grafikus vezérlőket. A BFGtech nevű, régebben a Visiontek csapatához tartozott személyek által létrehozott cég már most felvesz előrendelést – ˝mindössze˝ 400 eurós nettó áron (igaz, nem derült ki, hogy ez az ultra vagy az ˝alap˝ modell).

A szomorú hír az, hogy szinte biztos: csak februárban érkeznek majd az első kártyák mutatóba – igazán majd csak március folyamán fognak a GeForce FX-ek szélesebb körben elterjedni (a boltokban). Kérdés, hogy nem késett e el végképp az Nvidia – hiszen az ATI már készen áll a GeForce FX-re adandó válasszal…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés