Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP Netweaver – integrációs és alkalmazásplatform

Laptop

SAP Netweaver – integrációs és alkalmazásplatform

Az SAP Netweaver segítségével a felhasználó szervezetek zökkenőmentesen elvégezhetik különböző technológiákhoz és szervezetekhez tartozó emberi erőforrásaik, információik és üzleti folyamataik integrálását.

Az SAP teljes körű együttműködést biztosít a Microsoft .NET és az IBM WebSphere (J2EE) felé. Az SAP Netweaver a cég vállalati alkalmazásmodelljére, az új ESA-architektúrára (Enterprise Services Architecture) épül. Mostantól az SAP bevált technológiakészletének fejlett iterációjaként értelmezhető SAP NetWeaver alkotja az SAP megoldáskínálatának gerincét, és teremti meg azt a komplett, nyílt és rugalmas infrastruktúrát, amelynek segítségével a vállalatok új értékhez juthatnak meglévő informatikai beruházásaikból.

Az SAP, az IBM és a Microsoft nemrégiben közös technológiai központokat állított fel az SAP NetWeaver alkalmazását célzó ügyfélprojektek, valamint az új platform és az IBM WebSphere, illetve a Microsoft .NET közötti integráció támogatási és szakértői hátterének biztosítására.

Átfogó integrációs és alkalmazásplatform

A Netweaverrel az SAP két továbbfejlesztett képességet vezet be: a composite application frameworköt és a törzsadat-kezelést. A Netweaverbe épített összetett alkalmazáskerettel az SAP és partnerei keresztfunkcionális üzleti folyamatokat megcélzó, új alkalmazásokat fejleszthetnek ki különféle eszközök, keretek, szabályok és módszertanok segítségével. A NetWeaver tartalmaz például egy olyan objektumhozzáférési réteget, amely segítségével az ügyfelek a háttér heterogenitásán felülemelkedve, egységes fejlesztési és bevezetési környezetet hozhatnak létre.

Az SAP Netweaver törzsadatkezelési (MDM) szolgáltatásokat is biztosít. Az MDM az első olyan szabványosított megoldás, amelynek célja a több rendszerből, fizikai helyszínről és szállítói háttérből érkező adatok integrálása által felvetett, kiterjedt problémakör rendezése. A heterogén informatikai környeztek adatainak konszolidálását, összehangolását és központi kezelését támogató MDM a vállalati hálózat egészében garantálja az információk integritását.

Az SAP Netweaver további jellemzői

– többcsatornás hozzáférés – webes és mobil hozzáférés a vállalati rendszerekhez vezetékes és vezeték nélküli környezetben
– nagyvállalati portál – egységes belső és külső felhasználói felületek webböngészőn keresztül, szerepalapú rendszerben
– együttműködés – valós idejű és aszinkron, moderált, illetve szabad felhasználói kommunikáció
– üzleti információk – infrastruktúra a különböző vállalati szintek strukturált üzleti információinak kinyeréséhez, összesítéséhez és elemzéséhez
– tudásmenedzselés – az ismeretek biztosítása és menedzselése érdekében egységes rendszerbe foglalja a strukturálatlan információforrásokat (a dokumentumkezelést, a fájlszolgáltatásokat, az XML-anyagokat)
– integrációbrókeri szerep – a külső és belső folyamatok integrálásához, XML-üzenetátvitel segítségével
– üzleti folyamatok kezelése – üzleti folyamatok tervezése, fejlesztése, végrehajtása, figyelése és menedzselése a kibővített vállalati körön belül
– J2EE/ABAP – JAVA vagy ABAP nyelven megírt, rendkívül biztonságos, natív webszolgáltatások biztosítása, együttműködés a Microsoft .NET-tel és az IBM WebSphere-rel
– adatbázis- és operációsrendszer-függetlenség – valamennyi releváns platformon nyitott és működtethető
– életciklus-menedzselés – a teljes szoftverháttér fejlesztése, összeállítása, modellezése, tesztelése, bevezetése és menedzselése

SAP Netweaverrel támogatott üzleti megoldások szállításakor az SAP előkonfigurált üzleti tartalommal (felhasználói szerepekkel, osztályozással, riportokkal, lekérdezésekkel, üzletifolyamat-sablonokkal) látja el az egyes megoldásokat. Ezek segítségével az ügyfelek jóval rövidebb időn belül élvezhetik az új megoldás bevezetéséből eredő előnyöket.

Komplett üzleti megoldáskészletének technológiai alapplatformjaként az SAP már ma is szállítja az SAP Netweavert. Az SAP ügyfelei konkrét integrációs feladataik megoldásához is igénybe vehetik az SAP Netweavert (például a mySAP Enterprise Portal és/vagy a mySAP Business Intelligence esetében). Ráadásul az SAP Netweavert stratégiai integrációs és alkalmazásplatformként használó ügyfelek új értéket nyerhetnek ki meglévő heterogén rendszereikből (például ha e platform segítségével kívánják szervezetük minden szintjén integrálni és kiterjeszteni meglévő rendszereiket).

A törzsadat-kezelési szolgáltatások 2003 harmadik negyedévében lesznek az SAP ügyfelei számára elérhetők. Az SAP már ma is szállítja megoldásaihoz az SAP Netweavert. A jelenlegi ügyfelek az új alkalmazásváltozatok részeként juthatnak hozzá az új platformhoz, amely valójában nem jelent helyettesítő technológiát – sokkal inkább a rendes frissítési folyamat részének tekinthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés