Connect with us

Hirdetés

technokrata

2002 az LCD éve – a Samsung 5 millió kijelzője talált gazdára idén

Laptop

2002 az LCD éve – a Samsung 5 millió kijelzője talált gazdára idén

A TFT LCD-k rendkívül gyorsan terjednek a hordozható PC-k piaca mellett a monitorok piacán is. Ezzel a folyamattal összhangban a Samsung Electronics a világon elsőként lépte át az ötmillió darabos határt TFT-LCD eladások területén.

Decemberben a Samsung Electronics közzétette ezévi TFT-LCD monitor eladási statisztikáit, november hónappal bezárólag. A vállalat 5 millió TFT-LCD kijelzőt adott el az év első tizenegy hónapjában, ezzel megtartotta vezető helyét a világpiacon. Ez a szám az előző évben összesen eladott 2,5 millió darab kétszeresét jelenti.

Az ötmillió darab több mint 20%-os részesedés a világpiaci eladásokból. Ez az adat statisztikailag igen jelentős, ha figyelembe vesszük eme termékág hihetetlen mértékű növekedését. A megjelenítőpiac kutatói szerint a TFT-LCD monitorok iránti kereslet világszerte növekedni fog, az idei 26,7 millió darabról 2005-re eléri a 36,2 millió darabot.

Egy új, különösen vékony, könnyen összecsomagolható és szállítható LCD monitor-koncepcióhoz (a 155T és 175T modellek) kapcsolódott a Samsung LCD monitor eladásainak 30%-a. Ez a termék csupán 20,3 mm vékony, és felépítésének köszönhetően akár állványával együtt is falra akasztható. E különleges design több híres iparági folyóirat díját is elnyerte.

A Samsung különlegesen vékony LCD monitora a PC World Egyesült Államokbeli decemberi kiadásában „az év legjobb terméke” címet is elnyerte, a szintén USA-beli PC Magazine a „legjobb vétel” címmel tüntette ki, míg a japán ASCII magazin a „szerkesztő választása” minősítéssel illette.

Ugyanakkor a Samsung 175P és 155P LCD monitorai a világszerte elismert tervező, F.A.Porsche közreműködésével készültek, ezzel is emelve a vállalat monitorainak színvonalát. A Samsung legújabb modellje, a 195T szintén kedvező fogadtatásra talált. A monitor minimális méretű LCD-kerettel rendelkezik, így még jobban alkalmazkodhat a kevés hellyel gazdálkodó munkakörnyezetekhez, például a gazdasági intézmények munkahelyeihez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés