Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megrugdosott, eláztatott notebook – és még mindig működik!

Laptop

Megrugdosott, eláztatott notebook – és még mindig működik!

A szélsőséges körülmények nem kedveznek a noteszgépek számára: a hordozható számítógépek hamar tönkremennek drasztikus külső behatások következtében. Persze akad kivétel…

A Washington-beli Itronix cég GoBook nevű noteszgépei elsősorban olyan környezetben teljesítenek szolgálatot, ahol nem (csak) a teljesítmény, hanem inkább a megbízható, stabil használat a fontos. Nemrég bejelentett GoBook II-es notebookjának egyik legfontosabb újdonsága, hogy mind 802.11b, mind Bluetooth, mind GPRS/CDMA képességekkel felszerelték. Ennek következtében nem probléma a vezetékmentes kommunikáció – álljon bármelyik kapcsolattípus is rendelkezésre a fentiek közül.

Természetesen a korábban említett szélsőséges behatások ellen továbbra is magas szinten ellenáll: 1 méteres magasságból (!) 26-szor (!) egymás után a földhöz vágva is ugyanolyan működőképes maradnak a GoBook II típusú noteszgépek. Ennek azonban ára van: fizikai paramétereit tekintve (30,5x25x6 cm, 3,6 kg-os tömeg) eltérés tapasztalható egy ˝hagyományos˝ hordozható számítógéphez képest. Igaz, ennél jóval nagyobb a különbség az árakat nézve: egy 1,8 GHz-es mobil Celeron processzorral felszerelt, 20 GB-os (eltávolítható) merevlemezt, 128 MB-nyi DRAM-ot és egy 12 colos érintőképernyőt tartalmazó típus nem csekélynek számító, 4500 dolláros áron vásárolható meg. Lehetőség van ezt a típust mobil P4-es processzorral is rendelni, ez természetesen további árnövelő tényező.

Minden valószínűség szerint sem asztali Intel, sem AMD CPU-s változatok nem fognak piacra kerülni. Egyébként elsőként Észak-Amerikában vásárolható meg majd a noteszgép – január környékén. Európában márciusban válik elérhetővé, míg az ázsiai megjelenésre egészen nyárig várni kell.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés