Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Pentium 4 3,06 GHz – 2 processzor 1 tokban

Laptop

Intel Pentium 4 3,06 GHz – 2 processzor 1 tokban

A Hyper-Threading technológiával a szoftverek két processzort ˝látnak˝ egy helyett.

[sajtóközlemény] Az Intel Corporation ma bemutatta Hyper-Threading (HT) technológiáját az új, 3,06 GHz-es Pentium 4 processzorban. A HT technológia segítségével a nagyteljesítményű asztali PC-k új osztálya könnyedén megbirkózik egyszerre többféle alkalmazással is, illetve képes extra teljesítményt biztosítani a többszálú szoftverek számára. A HT technológia révén a PC-k teljesítménye akár 25 százalékkal is növelhető.

Mérföldkő a sebességben

Azon felül, hogy első alkalommal kínálja a HT technológiát az asztali PC felhasználók számára, az Intel újabb mérföldkövet ért el: immáron 3,06 GHz sebességű Pentium 4 processzorokat szállít. Ez az első olyan kereskedelmi forgalomba kerülő mikroprocesszor, amelyik másodpercenként 3 milliárd órajelciklusnál nagyobb sebességgel működik. Ezt az iparág legmodernebb, 0,13 mikronos gyártási technológiája teszi lehetővé. A Pentium 4 processzor a világ legnagyobb teljesítményű asztali mikroprocesszora.

˝Mivel az emberek is többféle tevékenységet folytatnak egyszerre, elvárják, hogy PC-ik is így tegyenek.˝ – mondta Louis Burns, az Intel alelnöke és a Desktop Platforms csoportjának igazgatója – ˝A Hyper-Threading technológia úttörő újdonság, amelynek segítségével otthoni és üzleti felhasználók egyaránt több számítógépes műveletet végezhetnek el rövidebb idő alatt.˝

A számítógép-felhasználók több mint 75%-a állítja azt, hogy kisebb-nagyobb gyakorisággal több feladatot futtat egyszerre számítógépein – derült ki egy, az Intel által szponzorált friss felmérésből. A Harris Interactive által elvégzett kutatás azt is kimutatta, hogy az egyik legnépszerűbb többfeladatos kombináció a CD-k írása PC-s játék közben. Ugyanakkor a három vagy több éves gépekkel rendelkező felhasználók közel 50 százaléka mondta azt, hogy nem szívesen bíznak rá egynél több nagy teljesítményt igénylő feladatot gépeikre.

Hyper-Threading

A HT technológia kétféle módon kínál nagyobb teljesítményt a számítógép-felhasználók számára: többszálú szoftverek használatával vagy a szoftverek környezetben működtetésével. Az olyan szoftveralkalmazások, amelyek úgy készültek, hogy több külön kódrészletet ( úgynevezett ˝szálakat˝) használjanak, azok a 3,06 GHz-es, HT technológiát támogató Pentium 4 processzort két processzornak látják.

A HT technológia segítségével a processzor egyszerre két külön szálat képes kezelni a szokásos egy helyett. Szintén nyernek az alkalmazások a többfeladatos – egyidejűleg két vagy több különböző programot futtatni képes – környezetek használatából is, például Windows XP vagy Linux operációs rendszerek esetében. Mindkét megoldás nagyobb teljesítményt és kevesebb várakozást jelent a számítógép-felhasználó számára.

A 3,06 GHz-es, a HT technológiát is támogató Pentium 4 processzorra épülő számítógépek azonnal megvásárolhatók a világ számos vezető számítógépgyártójától. A vásárlók ezeket a PC-ket a Pentium 4 processzorembléma melletti ˝HT˝ szimbólumról ismerhetik fel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés