Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vállalatok számára készített üzenőszoftver a Microsofttól is

Laptop

Vállalatok számára készített üzenőszoftver a Microsofttól is

Vállalati felhasználók számára készített azonnali üzenőprogrammal jelentkezik a Microsoft is, – kis túlzással – az AOL nyomdokaiba lépve.

Kezd egyre népszerűbbé válni a vállalati üzenőszoftverek piaca. Az AOL még a nyáron bejelentette, hogy egy olyan instant messengeren dolgozik, amely kifejezetten ezt a szegmenst célozza meg; ennek eredményeként a hónap elején meg is jelent az alkalmazás. Pedig egy korábbi felmérés szerint a nagyvállalatok mindössze 34 százalékánál található valamilyen üzenőprogram, és a közepes (23 százalék) és kisvállalatok (19 százalék) esetében még kevésbé biztató a helyzet. A vizsgált cégek 23 százaléka teljesen blokkolja az üzenőprogramok használatát.

Az MSN Messenger Connect for Enterprises biztonsági, archiválási és egyéb, üzenetmenedzsment képességekkel rendelkezik – azaz pontosan olyan tulajdonságokkal, ami fontos lehet egy cég szempontjából. Ugyanakkor ezt az alkalmazást fel lehet fogni egy jóval grandiózusabb terv előfutárának is: a Greenwich névre keresztelt termék egy azonnali üzenőprogramok számára készített szerveralkalmazás, amely elsősorban szintén vállalati, üzleti felhasználásra készül. Ennek megjelenése azonban még legalább fél évnyire van.

Egyik legfőbb előnye a vállalati üzenőprogramok fejlesztésének az a tény, hogy eladhatóak, azaz a felhasználók fizetnek a szoftverért cserébe – míg ez az Interneten széles körben használt ilyen szoftverekről nem mondható el (igaz, azok is hoznak bevételt, de csak a rajtuk található reklámcsíknak köszönhetően).

Várhatóan az MSN Messenger Connect for Enterprises 2003 első negyedévében fog megjelenni, 30 dollár per felhasználó alatti áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés