Connect with us

Hirdetés

technokrata

UHU-Linux: megjelent az ingyenesen letölthető szerverváltozat

Laptop

UHU-Linux: megjelent az ingyenesen letölthető szerverváltozat

Megjelent az UHU-Linux szerverváltozatának tesztelésre szánt verziója.

Elkészült az UHU-Linux Szerver tesztelésre szánt verziója. A fejlesztők az egyszerű telepítést, stabil és biztonságos használatot, valamint a rövid telepítési és beállítási idők elérését emelték ki.

A kompatibilitás érdekében az UHU-Linux Szerver változata a Linux Standard Base és az FHS ajánlások figyelembevételével készült, mely az UHU-Linuxnál már megszokott módon FDL, illetve GNU licenc alapon kerül forgalomba, tehát az Internetről mindenki számára ingyenesen letölthető és használható lesz. Az új rendszer fő célcsoportja: a Linuxot még kevésbé ismerő, eddig az egyéb operációs rendszerek különböző változatait használó rendszergazdák.

A rendszer központi része böngészőből elérhető adminisztrációs felülettel rendelkezik, melyen keresztül a számítógépes rendszerek beállítása és karbantartása kényelmesen elvégezhető.

A fejlesztők nem titkolt célja, hogy egy olyan programcsomagot nyújthassanak át, mely a legszokatlanabb vállalati környezetekben is megállja a helyét. Az UHU-Linux Szerver változatát levelezési, web kiszolgáló, DAV, adatbázis kiszolgáló, proxy kiszolgáló, állomány és nyomtató szerver, fax kiszolgáló, névkiszolgáló és DHCP szerver szolgáltatásokkal vérteztük fel. A rendszer felépítése, kiemelkedő biztonsági ajánlásai mellett lehetőséget ad tetszőleges kiegészítők használatára is.

Az UHU-Linux Szerver első publikus változatának megjelenése ezév decemberében várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés