Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsabb Intel processzorok

Laptop

Gyorsabb Intel processzorok

Az Intel továbbfejlesztett 2 MB-os integrált L3 gyorsító tárral szállítja maximum 2 GHz-es Xeon MP processzorait. Az új processzorváltozat 38 százalékkal magasabb teljesítményt nyújt elődjénél a tipikus szerverfeladatok – adatbázis-, ügyfélkapcsolat-, ellátásilánc-kezelés stb. – elvégzése során, és tovább növeli az egyre komolyabb követelményeket támasztó skálázhatóságot.

A négy vagy több processzorral működő köztes- és háttérszerverekhez szánt Intel Xeon MP processzor az IA-32 szerverprocesszor-családhoz kifejlesztett 130 nanométeres eljárásra épül. Ez a kisebb méretű, ugyanakkor nagyobb sebességű processzorok előállítását támogató technológia különféle teljesítményjavító fejlesztések – például megnövelt méretű gyorsító tár – bevezetését is lehetővé teszi. Az új processzor kompatibilis a korábbi generációk hardverplatformjaival, ami hozzájárul a platformfejlesztés költségeinek mérsékléséhez, és megkönnyíti az új rendszerek beillesztését a meglévő vállalati infrastruktúrába.

„Az Intel-alapú szerverek továbbra is rendkívüli népszerűségnek örvendenek ügyfeleink körében” – nyilatkozta Mike Fister, az Intel Enterprise Platform Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.

Az Intel Xeon MP processzor a NetBurst mikroarchitektúrára épül és támogatja az Intel Hyper-Threading technológiáját. E jellemzők segítségével a szoftverszállítók megnövelhetik Intel-alapú szervereken futó alkalmazásaik és operációs rendszereik teljesítményét. A piacon több szállító is megjelenik majd ilyen technológiákat alkalmazó, 4 és 32 közötti vagy magasabb processzorszámú szerverekkel.

Az IDC ágazati elemzői szerint 2002 második negyedévében a világon eladott összes szerver 87 százalékát tették ki Intel-alapú rendszerek. A négyprocesszoros szerverek szegmensében ugyanebben az időszakban 73 százalékos volt az Intel részesedése. A Gartner Group előrejelzései szerint 2007-ig 8 százalékon felüli átlagos éves növekedés várható az Intel-architektúrára épülő 32 bites szerverek értékesítéséből származó árbevétel terén. Ez a bővülési ütem a piaci szegmensre jellemző átlag kétszerese. A Gartner becslései alapján ugyanebben az időszakban az Intel-alapú szerverek 52 százalékkal részesednek majd a rendszer- és szerverértékesítésből származó globális árbevételből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés