Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő termékei a Sony-tól

Laptop

A jövő termékei a Sony-tól

A Sony a hét végén tartja Tokióban a Sony Dream World 2002-es kiállítást, ahol több olyan terméket is bemutatnak, melyek egyelőre még csak a jövő zenéi, de életünket egyszer még kényelmesebbé tehetik. Részletek és képek itt…

Ugyan még a tervezőmérnökök is csak 2004-re tervezik ezen eszközök bemutatását, modelleket már tudtak prezentálni. A jelenleg kutatási, fejlesztési fázisban levő eszközök közül kettőt érdemes kiemelni.

Content Egg

A Content Egg, azaz a Tartalom Tojás funkciójáról és alakjáról kapta nevét. A tojáskerek eszközt ugyanis arra tervezték, hogy a benne rejlő háttértár révén eltárolhassa a felhasználó által meghatározott (kedvenc) adatokat. Ezáltal a felhasználó, legyen bárhol is a világon, Interneten keresztül bármikor elérheti fontos adatait – a Content Egg ugyanis folyamatosan rá van kapcsolva az Internetre.

Vaio E.Q.

Némileg bonyolultabb eszköz a Vaio E.Q., melynek a designerek hatszögletű formát álmodtak. A futurisztikus eszköz egy – a Sony kifejezésével élve – érzékelő számítógép, amely képeket, szöveges emlékeztetőket tárolhat. Az E.Q. fokozatosan képes megtanulni a felhasználó gondolkodásmódját, érdeklődési köreit, és ezek alapján tapasztalatokat gyűjt, majd ennek birtokában a felhasználó aktuális problémájához próbál meg segítséget nyújtani. Példának okáért emlékeztethet más emberekkel történt kontaktusokra, ezáltal olyan részleteket is a felhasználó eszébe juttatva, melyekről az esetleg megfeledkezett.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés