Connect with us

Hirdetés

technokrata

Következő generációs Microsoft termék(ek) – könnyebb javíthatóság

Laptop

Következő generációs Microsoft termék(ek) – könnyebb javíthatóság

Az esetlegesen felmerülő biztonsági hibák jóval könnyebb és gyorsabb orvoslását ígéri a Microsoft; az ilyen képességgel megáldott első program pedig…

…a redmondi cég adatbázis-kezelő szoftverének, az SQL Servernek következő verziója, a jelenleg Yukon kódnévre hallgató termék lesz. Ennek várható megjelenési időpontja 2003 – közölte James Hamilton, az SQL Serveren dolgozó egyik mérnök. Az első tesztverziók már a következő év elején hozzáférhetővé válnak, a végleges változatra azonban még várni kell.

Szigorúbb tesztelés

Több mint egy hónap ment csak arra, hogy tesztelték a szoftvert, biztonsági hiányosságok után kutatva. Ennek során jónéhány lyukat kiküszöböltek, ám az nem garantálható, hogy a későbbiek folyamán nem fedeznek fel egy újabb biztonsági problémát. Éppen ezért a szoftver egyik fő jellemzője az ezen hiányosságok könnyebb kezelhetősége, szemben a korábbi (jelenlegi) verzió nehézkes patch-elésével.

A Yukon további biztonsági beállításaihoz tartozik, hogy az összes táblához, sor- és adatoszlophoz való nyilvános hozzáférés alapértelmezettként le van tiltva. Az adminisztrátor által a felhasználók számára kiadható hozzáférések szintén továbbfejlesztésre kerültek. Ezeknek, és még több egyéb változtatásnak köszönhetően jóval gyorsabbá válhat egy-egy ilyen rendszer felállítása, hiszen nem kell annyi időt a biztonsági beállításokra fordítani – közölte Hamilton.

Segítség a Microsofttól

Néha előfordul, hogy maguk az adminisztrátorok sincsenek teljesen tisztában a rájuk bízott rendszerrel – a Microsoft éppen ezért nyilvánossá teszi a használatot segítő technikai dokumentumokat és webes tutorialokat hoz létre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés