Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel bejelentette új csúcsmodelljeit

Laptop

Az Intel bejelentette új csúcsmodelljeit

Miután az AMD az elmúlt héten megkezdte új processzorának, az Athlon XP 2600+-nak forgalmazását, az Intel sem késlekedett a válasszal. Egyszerre 4 új chipet jelentettek be, a leggyorsabb közülük a 2,8 GHz-es.

Az amerikai AMD (Advanced Micro Devices) múlt héten megkezdte az új Athlon XP 2600+ névre keresztelt processzorának szállítását, mellyel az immár hónapok óta a leggyorsabb processzorral rendelkező Intelt szerette volna megszorongatni. Bár a processzor valós órajele csak 2,13 GHz, várhatóan méltó versenytársa lehet a jelenleg leggyorsabb Intel processzornak, a 2,53 GHz-esnek.

Az Intel azonban nem várta meg az új AMD processzor piacra kerülését, máris 4 új processzort jelentett be: 2,5 GHz, 2,6 GHz, 2,66 GHz és 2,8 GHz sebességgel. Mindegyik processzor 0,13 mikronos technológiával és Northwood maggal készül majd, valamint 512 KByte cache-sel. A 2,5 GHz-es és a 2,6 GHz-es modell 400 MHz-es rendszerbusszal, a 2,66 GHz-es és 2,8 GHz-es modell pedig 533 MHz-es rendszerbusszal rendelkeznek majd.

A processzorok nagykereskedelmi ára várhatóan 500 dollár (a csúcsmodell esetében) és 400 dollár (a másik három modell esetében) lesz. Az Intel egyúttal csökkenti a 2,5 GHz-es modell árát, mely ezentúl 234 dollárba kerül majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés