Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Hammerre optimalizált Linux

Laptop

AMD Hammerre optimalizált Linux

Az AMD új processzora hamarosan megérkezik, így érthető, hogy folyamatosan növekszik támogatottsága is. A napokban jelentették be, hogy a Red Hat direkt ehhez a processzorhoz készített Linuxot fog kiadni.

A Linux-piacon meghatározó szerepet játszó Red Hat bejelentése szerint hamarosan elérhetővé válik a Red Hat Linux Advanced Server for Hammer névre keresztelt operációs rendszer. A következő év első negyedében érkező Linux különlegessége, hogy a Hammer processzor miatt 64 bites lesz. Igaz, emellett a 32 bites verzió is működőképes a processzoron, ezt a most zajló LinuxWorld konferencián demonstrálta is a cég.

Nem a Red Hat lesz az első szoftverkészítő cég, amely a Hammer mögé áll – többek közt olyan nevek sorakoztak már fel az AMD jövendő processzora mögé, mint a Microsoft, a német SuSE stb. Az IBM szintén bejelentette, hogy adatbáziskezelőjének, a DB2-nek 8-as verziója Hammer- és Linux-támogatott lesz.

Mindazonáltal jelentős eredménynek ítélik a Red Hat lépését. Kevin Krewell, a The Microprocessor Report egyik elemzője szerint: ˝A Red Hat számít a legnagyobb névnek a Linux szoftverek körében, így ez egy nagy üzlet az AMD-nek˝. A támogatás rá is fér a Hammerre, hiszen az – szakítva a ˝hagyományokkal˝ – egy nagy újítással rendelkezik: 64 bites kód kezelésére is képes lesz, mely jelenleg a csúcskategóriás szerverek privilégiuma (például ennek köszönhetően 4 GB-nál több memóriát is tud majd kezelni egy ilyen processzorral és operációs rendszerrel felvértezett számítógép).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés