Connect with us

Hirdetés

technokrata

MS Exchange Server helyett Titanium

Laptop

MS Exchange Server helyett Titanium

2003-ban jelenik meg a Microsoft e-mailszerver programjának az Exchange Servernek a következő verziója. A programot jelenleg Titanium néven emlegetik a Microsoftnál, végleges neve valószínűleg csak jövőre dől el. A Titaniumról megjelent információkkal a MS az Oracle most megjelent e-mailszerverére kívánt reagálni.

Mindössze 1 héttel ezelőtt jelent meg az Oracle új csoportmunka alkalmazása, mely a Microsoft Exchange Serverének piacát célozta meg. A Microsoft nem késlekedett a válasszal, megjelentette az első információkat készülő új e-mailszerver programjáról, mely a Titanium kódnevet kapta. A program végleges nevéről valószínűleg csak a piacradobás előtt dönt majd a Microsoft.

Legnagyobb eltérés a korábbi (MS Exchange Server 2000) verzióhoz képest a megnövelt biztonság hackerekkel szemben. Módosul az adminisztrációs rész, könnyebb lesz a felhasználók adatait tárolni valamint módosítani. Szintén könnyebb lesz az Exchange 2000-ről való áttérés. Bár a Microsoft büszkén hirdeti, hogy az Exchange 5.5 felhasználók 41%-a frissített a 2000-es változatra, azonban a hírt másképp is lehet olvasni: a MS Exchange 5.5 felhasználók 59%-a nem frissített 2000-re. Ennek az oka részben az volt, hogy az áttállás igen nehézkes volt a két verzióban használt különböző mappaszerkezet miatt.

Az új Exchange Server-t várhatóan az új Outlookkal egyidőben dobják majd piacra. Az új Office csomag (Office 11) várhatóan 2003 nyarán kerül majd a boltokba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés