Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Opera 6.02-es változata Linuxra

Laptop

Megjelent az Opera 6.02-es változata Linuxra

A napokban megjelent az Opera webböngésző 6.02-es változata Linux operációs rendszerre.

Kétféle verzióban tölthető le az új Opera: lehetőség van egy ingyenes változat használatára is, ez esetben egy beépített reklámcsík jelenik meg a böngészőben. Ugyanakkor a fejlesztőcég kínál egy reklámmentes verziót is, ez esetben 39 dollárt kell kifizetni a szoftverért.

Az új Opera jónéhány fejlesztést tartalmaz a korábbi változatokhoz képest. Például a régebbi Operák esetében dupla escape-re volt szükség a teljesképernyős üzemmód elhagyására, most ez már a windowsos böngészővel analóg módon egy gombnyomásosra változott. Támogatja az URL-szűrést, melynek beállításai a filter.ini állományban találhatók.

Bekonfigurálhatók a shortcutok, s ezek akkor módosíthatók, amikor az Opera éppen fut. Támogatja a szótörlést a Ctrl+W billentyűzetkombinációval, amennyiben a UNIX billentyűzet shortcutok engedélyezve vannak. A “Follow Symbolic Link” alapértelmezetté vált a bookmarkokban, s szintén alapértelmezett lett a fastruktúrájú párbeszédablak kinézete. Emellett az automatikus nyári-téli időszámítások kezelése is hibamentessé vált. Immáron lehetőség nyílik Javascript aktiválására panelablakból is.

A dokumentumkezelés is sokat fejlődött: a pre tag használatából eredő hibák valamint a fontváltás fixálásra került és képes teljes URL-eket is kijelezni a statusbarban. Emellett a szövegkeresési problémákat is javították. A további fejlesztés listája megtekinthető a kapcsolódó linken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés