Connect with us

Hirdetés

technokrata

Morpheus 1.9 – az MP3-letöltő új verziója

Laptop

Morpheus 1.9 – az MP3-letöltő új verziója

Integrált üzenőprogram, gyorsabb letöltés és a következő verzió megjelenésének ígérete – ezt hozta magával a hétfői bejelentés.

Hétfőn került bejelentésre, hogy megjelent a peer-to-peer hálózaton üzemelő Morpheus letöltőprogram új verziója.

Az 1.9-es változat kiegészült egy üzenőrésszel, amit Morpheus Messengernek neveztek el a készítők. A többi, hasonló szolgáltatást nyújtó programmal megegyező lehetőségeket kínál azzal a plusszal, hogy lehetőség nyílik az AOL AIM-jét használókkal is kommunikálni (havi 10, 3 havi 25 dollárért még videokonferencia-beszélgetést is lehet folytatni segítségével).

Szintén az újdonságok közé tartozik a Morpheus Shopping Community, amely a letöltés melletti vásárlás lehetőségét kínálja a felhasználók számára. Emellett gyorsabb letöltést és stabilabb működést ígérnek a készítők a korábbi verziókhoz képest.

A KaZaA tulajdonosának birtokában levő FastTrack hálózattal szakító és a Gnutella architektúrára átálló Morpheus az 1.9-es verziót ideiglenes állomásként értékeli, hiszen a cégnél gőzerővel haladnak a fejlesztések a 2.0-s variáns létrehozásában.

Igaz, ez utóbbi létrejöttét már tavaly decemberre beígérték, ám azóta csak a PE (Preview Edition) látott napvilágot. Ezen késlekedésben minden bizonnyal szerepet játszik az is, hogy egy ideje már folyamatosan jogi peres eljárások alatt áll a Morpheust üzemeltető StreamCast cég.

Steve Griffin, a cég igazgatója ennek ellenére úgy véli, hogy a 2.0-s verzió még ebben a hónapban megjelenhet (bár ezzel kapcsolatban nem árult el részleteket).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés