Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a VIA C3 1 GHz

Laptop

Megjelent a VIA C3 1 GHz

A VIA alsó kategóriás gépekbe szánt C3 processzorrainak legújabb tagja immár elérte az 1 GHz-es álomhatárt.

Napjainkban a két legfőbb processzorgyártó egyre erősödő versengésének köszönhetően az alsó kategóriás gépekbe szánt processzorok is egyre feljebb és feljebb skálázódnak. Ezen típusok árát gyártóik próbálják olyan alacsonyan tartani amennyire csak lehet. Ugyan áruk a lehető legalacsonyabb, azonban például a P4 Celeronokhoz szükséges alaplap közel sem alsó kategóriás áron kapható.

A VIA C3 processzorai egyrészt erre kínálnak alacsony áron megoldást, lévén a régebbi Socket 370-es alaplapokban üzemelnek. Ezen felül további jelentős pozitívum alacsony fogyasztásuk, valamint ennek köszönhetően csekély hőtermelésük. Azonban teljesítménye mindezen előnyök mellett is sok kívánnivalót hagy maga után. A legújabb 1 GHz-es modell ezen próbál némileg javítani.

Az MMX és 3Dnow! támogatást tartalmazó Ezra magon alapuló 128 KB elsőszintű és 64 KB másodszintű gyorsítótárral ellátott 1 GHz-es C3 természetesen nem tudja felvenni a versenyt a nagyobb gyártók termékeivel teljesítmény terén. Azonban rendkívül olcsó és akár passzív hűtéssel is tökéletesen üzemelő gépet lehet belőle felépíteni. A modern 3D-s alkalmazások futtatása esetén ugyan hamar kifullad, de minden egyéb alkalmazást megfelelő sebességgel és minőségben lehet használni segítségével.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés