Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Netscape: mitől más, miért jobb?

Laptop

Új Netscape: mitől más, miért jobb?

91:7 – a két nagy rivális böngésző a piacból megszerzett aránya. A Netscape viszont egy ideje már azon dolgozik, hogy megváltoztassa ezt az állapotot, aminek első eredményét már bárki kipróbálhatja.

A preview kiadásban már napok óta letölthető Netscape 7 egyes vélekedések szerint inkább defenzív lépés az AOL részéről, mint támadás a Microsoft Internet Explorere ellen. Való igaz, hogy a korábbi verziók hibái javításra kerültek, ráadásul a szoftver sebessége is megnövekedett, s olyan kiegészítéseket kapott, amelyekkel riválisa már korábban is rendelkezett.

Mégsem lehet azt mondani, hogy a Netscape hetes verziója nem kínál semmi lényeges újdonságot, hiszen arra például egyik böngésző sem tud példát felmutatni, amire a Netscape igen: az AOL Time Warner szolgáltatásaival és az általa létrehozott tartalmakkal (üzenetküldés, zeneletöltés, hírszolgáltatás stb.) szoros integrációba került.

Persze ne becsüljük túl egy browser képességeit, de tény, az 1990-es évek közepén megjelent Internet Explorerekhez és Netscape-ekhez képest a jelenlegi böngészők nagy fejlődésen mentek át. Ebből elsősorban a Microsoft favoritja tudott profitálni, amely jelenleg a piac 91 százalékát uralja (szemben a Netscape 7 százalékával).

Ezen az arányon fog változtatni az AOL böngészőjének hetes verziója, amely Windows, Macintosh és Linux rendszerekkel működő platformokon egyaránt használható. Igaz, hogy a végleges verzióra még várni kell a nyár közepéig, de az már most látszik, hogy a korábbi variánsokhoz képest alaposan felvették a kesztyűt a Netscape programozói.

Áldozatokra mindazonáltal ennél a verziónál is szükség volt: a program megközelítőleg 19 megabyte-nyi memóriát foglal le és a rendszer felállása is lassul pár másodperccel. Ezért cserébe gyorsabb működést és az AOL egyéb termékeivel való szorosabb integrációt kap kézhez a felhasználó. A végső ítéletet pedig majd mi, felhasználók hozzuk meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés