Connect with us

Hirdetés

technokrata

533 MHz-es DDR memória

Laptop

533 MHz-es DDR memória

Bemutatkozott a jövő…

A mai napon jelent meg a világon először a Samsung által elkészített 512 Mb-es DDR-II memóriachip. A nagy kapacitást gyors működéssel kombináló technológiával készült prototípus elégíti ki először a JEDEC DDR-II szabványt, amely a tavalyi év végén hódító útra indult DDR memóriák következő lényeges fejlődési mérföldkövét jelenti (ezen standardba tartozó memóriák 1,8 V-os feszültséget igényelnek majd, sebességük pedig egészen 533 MHz-ig is felszaladhat).

Ismeretes, hogy a DDR memóriák a hagyományos SDRAM továbbfejlesztéséből születtek meg. Az SDRAM egy órajelen belül csak egy adat átvitelére képes, míg a DDR (double data rate) RAM-ból mind az órajelének felfutó, mind a lefutó élére kiolvasható illetve beleírható egy bit (így gyakorlatilag majdnem megduplázva a teljesítményt).

Először 2003 harmadik negyedévében kerülhet piacra az idei év márciusában technikai hátteret kapott fejlesztés.

Az IBM a mai nap során prezentálta a Samsung 128 Mb-es DDR-II prototípusaival tesztelt DDR-II memória alrendszerét. A koreai gyártó szerint ez is azt bizonyítja, hogy igenis létjogosultsága van az új technológiának, még ha idén nem is kerül a felhasználókhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés