Connect with us

Hirdetés

technokrata

Opera: van új – és hibás – a nap alatt

Laptop

Opera: van új – és hibás – a nap alatt

Az Opera Software megjelentette új böngészőjét, még mielőtt kijavította volna a régi hibáit.

Az Opera Software hivatalos honlapjának Download rovatában találhatjuk a megjegyzést a windowsos böngésző 6.03-as változatának meglétéről. Azonban úgy tűnik, hogy mindez azelőtt jelent meg, hogy a készítők fixálták volna a biztonsági lyukat, amely a minap került napvilágra.

Mint olvashatjuk ezen a honlapon, a szoftver fejlesztői szerint az Opera nagyon gyors, okos, ügyes és a mérete sem nagy, emellett felettébb biztonságos is – kivéve a lokális állományokat.

Az Opera, mint a mai böngészők legtöbbje, támogatja az (input type=”file”) elemet, amely elfogadott módszer a felhasználók számára, hogy feltöltsenek file-okat HTTP szerverekre. Ez egy nagyon biztonságos megoldás, hiszen a legtöbb böngésző figyelembe veszi ’érték’ attribútumát (read only), amely ha nem történne meg, olyan önhatalmú karaktersort lehetne hozzárendelni ehhez, mely során a támadás alatt lévő szerver képes a lokális állományokat más számítógépek számára eljuttatni. Azonban az Opera file element-kezelése másként működik: az ’érték’ attribútum megváltoztatható…

Tesztelt Opera-változatok:
Opera 6.01, NT4
Opera 6.01, Win2000
Opera 6.01, WinXP
Opera 6.02, NT4
Opera 6.02, Win2000
Opera 6.02, WinXP

További részletek a kapcsolódó linkeknél.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés