Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiábavaló egéráldozatok a távközlés oltárán?

Laptop

Hiábavaló egéráldozatok a távközlés oltárán?

Hétvégi Matáv-termés.

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága május 25-én békés tömegdemonstrációt szervezett a Krisztina körúti Matáv-székházzal szemben lévő parkban. A tüntetés békésen lezajlott, közel ötszázan vettek részt, s több politikus is beszédet mondott.

Németh Attila, a NETÉRT egyesület elnöke beszédében azt követelte, hogy a Matáv állítsa vissza a díjcsomagokat, vagy biztosítson olyan konstrukciót, amely nem lehetetleníti el a modemen keresztül kapcsolódók helyzetét. Az elnök szerint a távközlési szolgáltató indoka, miszerint a kedvezmény veszteséget termelt, legfeljebb csak bevételkiesést eredményezett.

Rogán Antal, fideszes politikus szintén jelen volt a demonstráción. Az Országgyűlés informatikai bizottságának elnöke ígéretet tett arra, hogy napokon belül törvénymódosító javaslatot terjeszt a parlament elé, hogy állami beavatkozással elérhetővé váljon a kedvezményes Internet-hozzáférés. A politikus elmondta: a törvény úgy garantálná az olcsó internetezési lehetőséget, hogy a szolgáltatók számára egy alacsony fogyasztói árat szabna meg, az állam pedig fedezné az önköltség és a fogyasztói ár közötti különbséget. Hozzátette, hogy az állami beavatkozás ezen a téren más országokban is bevált módszer.

Kovács Kálmán informatikai miniszterjelölt üdvözölte a Fidesz-frakció olcsó internetezést célzó kezdeményezését, amelyet a megalakuló kormányzat mindenképpen figyelembe kíván venni a hozzáférést könnyítő intézkedéseik meghozatalánál. Azonban a politikus szerint az állam beavatkozása csak rövid távon jelent megoldást az Internet-szolgáltatás fogyasztói árának alacsonyan tartásához, hosszú távon csak egy piaci versenyre ösztönző, megfelelő jogi szabályozás képzelhető el.

Úgy tűnik, hogy a demonstráció során eltemetett egerek egyelőre nem érték el a kívánt hatást. Nincs mit tenni, várni kell…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés