Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel chipkészletek – csökkenő ár, növekvő tudás

Laptop

Új Intel chipkészletek – csökkenő ár, növekvő tudás

Az új Celeron processzorok alá megfelelő vasról is gondoskodik az Intel, kiadta ugyanis legújabb chipkészleteit, amelyek egy régebbi típus módosításából születtek meg.

Nemrég piacra kerültek az Intel új Celeron processzorai, az 1,7 GHz-es órajelen működő modellek. Mint azt már korábbi hírünkben is megírtuk, igencsak vegyes érzéseket keltett bennünk a chipgyártó új, alsó árkategóriás CPU-ja. Nézzük most azonban, hogy mit várhatunk a megújult 845-ös chipkészlettől.

Hétfőn indul majd útjára az a két verzió, amely a már régóta alkalmazott 845-ös chipkészlet módosításával jött létre. Az Intel ezeknek a 845G illetve 845GL nevet adta. Mindkét lapkakészlet rendelkezik USB 2.0-s támogatással, amely akár 480 Mb/sec-os adatátviteli sebességet is képes biztosítani a külső eszközök és a számítógép között. Az összes különbség a kettő között, hogy a GL olcsóbb valamivel, mivel ebből kimaradt az 533 MHz-es támogatás (csak 400 MHz-es FSB-t ismer).

Az alacsony árkategóriába tartozik ez a két új chipkészlet. Mindkét verzió rendelkezik integrált grafikus vezérlővel, csökkentendő a költségeket (egy alacsony tudású grafikus kártya 25-30 dollár körüli összegbe kerül, ennek eltávolításával tovább csökkenthető egy komplett, olcsó számítógép ára). Bizonyára sokaknak meglepően hat, hogy az Intel (az integrált grafikus vezérlőknek köszönhetően) a világ elsőszámú grafikus lapkákat gyártó cége, nem pedig az Nvidia.

Nem került bele az ATA133 támogatása, az Intel vélhetőleg az ősszel induló soros-ATA szabványra vár. Áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés