Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Chipháború

Felkészülni! Vigyázz! Kész? Júniusban rajthoz állnak az Nvidia és az ATi új chipjei…

Úgy tűnik, hogy idén már az év közepén kitör a háború a grafikus chipek piacán, mivel az ipar nehézsúlyú vállalatai, az Nvidia és az ATi Technologies június végén már bemutatják újgenerációs magjaikat, az NV18-at és az RV250-et.

A cégek ütemterve szerint, mind az Nvidia, és mind az ATi, a következő hónapban megrendezésre kerülő Computex Taipei számítástechnikai szakkiállításon mutatja be NV18 és RV250-alapú chipjeit, melyek a GeForce4 MX440 és a Radeon 7500 termékeket váltják le, míg a leginkább várt DirectX 9-et támogató NV30 és R300 grafikus magok legkorábban az év utolsó negyedévében látnak napvilágot.

Az ATi azt állítja, hogy az RV250 maggal rendelkező chipje már júliusban a boltok polcain lesz, és mind az RV250-, mind a R300-alapú termékei előbb törnek be a piacra, mint az Nvidia NV18, vagy NV30 chipjei. Azonban a kiszivárgott adatok szerint a két cég ütemterve nem sokban különbözik egymástól.

A két óriáson kívül a grafikus chip-tervező Matrox Graphics szintén az újgenerációs G1000 szériájának bemutatásán dolgozik. A kanadai cég két termékkel készül elkápráztatni a nagyközönséget: a Millennium G1000 és Millennium G1000+ az asztali gépek és a munkaállomások számára is megoldást kínálnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés