Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Panasonic új LUMIX digitális fényképezőgépeket mutatott be

Laptop

A Panasonic új LUMIX digitális fényképezőgépeket mutatott be

Ezek az első olyan digitális fényképezőgépek, amelyek egyesítik a világhírű Leica-optikát és a Panasonic korszerű technológiáját. Köztük megtalálhatók 2 Mpixeltől 4 Mpixelig különféle modellek. A Panasonic hírében ezekről olvashatunk.

A Panasonic a digitális fotográfiát forradalmasító új, digitális állóképkamerákat fejlesztett ki. A kameráiról és objektívjeiről világszerte ismert Leica Camera AG-vel (Solms, Németország) folytatott együttműködése keretében a Panasonic Leica DC objektíveket épített be 2002. évi LUMIX digitális kameráiba.

A LUMIX kamerák kényelmes, felhasználóbarát tulajdonságaival gyorssá és egyszerűvé válnak a multimédiás alkalmazások. A beépített USB-portok és az SD memóriakártya-foglalatok egyszerűvé és sokoldalúvá teszik a PC-s hálózati kapcsolatot és a különféle kompatibilis SD-eszközök csatlakoztatását.

A LUMIX modellek a hagyományos fényképezőgépek ”érzetét” keltik. A Panasonic minden LUMIX-modellt ideális méretűre, súlyúra és arányúra tervezett, és nagyon odafigyelt minden vezérlőgombra, forgatógombra és kapcsolóra. (Bár a DMC-LC5 AF/MF és makró tárcsája elég érdekes helyre került. – a szerk.)

A Panasonic olyan digitális kamerát kívánt létrehozni, amely művészi, kifejező felvételeket készít, de a digitális technológián alapuló sok izgalmas alkalmazásra is módot ad. A Leica DC objektívekkel és a Panasonic új képfeldolgozási technológiájával érzékeny, pontos és könnyen használható digitális kamera – egy finom műszer lelkével rendelkező nagy teljesítményű digitális képfeldolgozó eszköz – jött létre. A LUMIX-termékekben mostantól LEICA DC VARIO-SUMMICRON és DC VARIO-ELMARIT objektívek találhatók, amelyekkel a digitális kamera melegebb színű, finomabb és kifejezőbb képeket készít, mint az korábban lehetséges volt.

A objektívek által „látott” képek szépségének kiteljesítéséhez a Panasonic továbbfejlesztette azokat a technológiákat, amelyek az optikai adatokat digitális információkká alakítják át.

A LUMIX-termékekben mostantól új megapixeles CCD-k találhatók: a DMC-F7 és DMC-LC20 modellekben 2,1 megapixeles CCD van (2,0 millió effektív pixel); a DMC-LC40 és a legkomolyabb DMC-LC5 modell 4,0 megapixeles CCD-t (3,9 millió effektív pixel) tartalmaz. A hagyományos rendszerekben a magasabb pixelszám használata általában nagyobb részletgazdagságot, de kisebb fényérzékenységet eredményez. A fénygyűjtő képességet erősítő résmentes objektív kifejlesztésével azonban a Panasonic a DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekben áthidalta ezt a problémát. A Panasonic a pixelek méretét is 3,25 mikronra növelte, amelyek még több fényt tudnak befogadni.

A Panasonic exkluzív új Mega Burst felvételi technológiája (modelltől függően) 4 vagy 5 képkockát készít másodpercenként úgy, hogy nem romlik a képkockák minősége. A felhasználó akár nyolc képkockát is készíthet egy sorozatban (modelltől függően), és az utolsó képkocka ugyanolyan tiszta és éles marad, mint az első. A sorozatfelvétel sebességének és a felbontásnak ez a látványos javulása a Panasonic új nagysebességű, többfeladatos képfeldolgozási technológiájának köszönhető, amely a jelek időigényes, egymás utáni feldolgozását gyorsabb és korszerűbb párhuzamos feldolgozással váltja fel.

A Panasonic mindegyik LUMIX-kamerához CCD-színszűrőt választott, amely optimalizálja az adott Leica DC objektív teljesítményét. A DMC-F7 és a DMCL20 modell elsődleges színszűrővel biztosítja a pontos színreprodukciót a LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel készített képeken. A DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekhez a Panasonic kiegészítő színszűrőt választott, amely jól illik a LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív F2,0 fényerejéhez és a 4,0 megapixeles CCD által létrehozott gazdag színfokozathoz. A Panasonic ennél is továbbment, és új Pure Color Engine LSI áramkört fejlesztett ki a DMC-LC40 és DMC-LC5 lencserendszerekhez. Az áramkör a CCD kimenő jelének RGB jellé való korai átalakításával és az alacsony frekvenciájú luminanciaelem kivonásával gyakorlatilag az elsődleges színszűrőhöz hasonló színreprodukciót eredményez.

A Panasonic a LUMIX-szal eloszlatja a digitális kamerák lassú fókuszálásáról kialakult mítoszt. A DMC-LC5 a korábbi Panasonic-rendszereknél kétszer gyorsabb új hibrid autofókuszos rendszerével pontosan és azonnal fókuszál. (Kíváncsian várjuk a tesztpéldányt! – a szerk.)

A DMC-LC40 és DMC-LC5 LUMIX-modellek rendkívül hosszú élettartamú, újratölthető lítiumion-akkumulátorral működnek. A LUMIX-kamerával készült digitális képeket fel lehet tölteni a PC-re vagy a cserélhető memóriakártyára, át lehet másolni CD-lemezre, ki lehet nyomtatni, meg lehet nézni a TV képernyőjén vagy a számítógép monitorján, vagy csatolni lehet az elektronikus levelekhez. A digitális technológia a megörökített képek szerkesztését és retusálását is mindenki számára megkönnyíti – a LUMIX-modellekhez könnyen kezelhető ArcSoft fényképszerkesztő szoftver is jár.

A LUMIX-kamerák memóriakártya-foglalatához SD-memóriakártya és MultiMediaCard is csatlakoztatható. Minden LUMIX-kamerához (modelltől függően) 8 MB-os, 16 MB-os vagy 32 MB-os memóriakártya jár. A postabélyeg méretű SD-memóriakártya lehetővé teszi a képek, a zene, a videó és a diabemutatók gyors és egyszerű cseréjét a növekvő számú kompatibilis eszköz között, amelyek jelenleg az audiotermékeket, a videokamerákat, a feljegyzésrögzítőket, valamint a kézi számítógépeket és a PDA-kat foglalják magukba. Az SD-memóriakártyával kompatibilis Palm kézi számítógépek egy új sorozatával a felhasználók bárhol megnézhetik digitális fényképeiket. (Sajnos az SD/MMC kártyák ára jelenleg duplája az elterjedtebb CompactFlash és SmartMedia kártyák árainak. – a szerk.)

Az egyes modellek főbb jellemzői

DMC-LC5:
– LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– sokoldalú fél-professzionális funkciók (manuális fókusz, hibrid autofókusz, intelligens többszörös számláló, auto-bracket, fókusz-bracket, nagy hatósugarú digitális vaku, képbeállítás-vezérlő stb.)
– nagy, 2,5” polikristályos TFT LCD-kijelző (200.000 pixel)
– rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor (180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel, felvétel 30 másodpercenként, vakuhasználat minden második felvételnél, 25 Celsius fokban)

DMC-LC40:
– LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor (180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel)
– többféle felvétel-készítési mód (makro, tájkép, sport, spot, portré, éjszakai portré)
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

DMC-LC20
– LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (5 képkocka/mp)
– mozgókép-felvétel (mozgókép JPEG)
– tartozék: 2 darab AA Ni-MH akkumulátor és töltő
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

DMC-F7
– LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (2-szeres optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– kompakt, könnyű alumíniumötvözet test
– (Memóriakártya, illetve akkumulátor nélkül körülbelül 150 g)
– négy szerkesztési funkció (fekete-fehér, szépia, negatív-pozitív, dátumos)
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

Várható megjelenés: 2002. májustól. Várható bruttó árak: DMC-LC5: 319.990, DMC-LC40: 249.990, DMC-LC20: 129.990, DMC-F7: 159.990 Ft.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés