Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv kedvezmények megszüntetése: a felhasználók tiltakoznak – a Matáv válaszol

Laptop

Matáv kedvezmények megszüntetése: a felhasználók tiltakoznak – a Matáv válaszol

Felgyorsultak az események a Matáv kedvezményeinek július eleji megszüntetésének tervéről való bejelentése után. A kezdeti indulatok helyét átvette az ésszerű tenni akarás. Mit lép erre a Matáv? Részletek itt…

Ismeretes, hogy a Matáv eltörölni tervezi az esti 150 Ft-os és a Mindenkinek 4000 Ft-os kedvezményt. További megszorítás, hogy ezentúl a Minimum díjcsomaggal nem lehet 51-es körzetet – vagyis Internet-behívószámot – hívni. A távközlési vállalat bejelentése nagy felzúdulást váltott ki a hazai internetező társadalomból, ékes bizonyítékát adva annak, hogy a szélessávú Internet-elérések terjedése még messze az elvárás alatt alakul, s a költségek magasak (az RTL Klub Online szavazása szerint a magyar internetezők 76 százaléka irreálisan magasnak ítéli a július 1-ével kialakuló tarifákat, s csak 3 százalékuk tartja elfogadhatónak, illetve 3 százalék véli alacsonynak a várható díjakat).

A kezdeti felháborodás után az emberek legtöbbjéből eltűnt a hirtelen harag, ám nem kívánják elveszetni a (relatíve) olcsó internetezési lehetőséget, ezért több tekintetben is lépni igyekeznek. Elindult egy petíció, melyben mindenkit, aki érintett, arra kérnek, hogy elektronikus aláírásukkal járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez (a HWSW információi szerint hamarosan újabb tiltakozóív kap majd nyilvánosságot, amely az elsőt hivatott leváltani, annak felületes fogalmazása miatt).

Már tavaly is meg kívánta szüntetni a hazai legnagyobb távközlési szolgáltató a Mindenkinek 4000 Ft-os csomagot, az akkori felzúdulásnak köszönhetően azonban letett erről a tervéről. Többen ugyanis tömegdemonstrációt terveztek a székház elé; ezt idén is elkezdték szervezni (jelenleg arról folyik a szavazás, hogy melyik időpontban legyen a tüntetés – jelenleg a május 25-e a legvalószínűbb).

A HWSW információi szerint érdekvédelmi szervezet van születőben. A Kossuth Rádióban elhangzott nyilatkozat szerint az egyesület a szolgáltatókkal való előzetes egyeztetést is céljának tartja. A kezdeményezést felkaroló jogászokkal a létrehozandó egyesület jogi hátteréről folynak tárgyalások (egy esetleges bírósági tárgyalás esetén az lenne az egyik fő érv, hogy a Matáv megtévesztette a jóhiszemű előfizetőket, mikor nem hozta nyilvánosságra a kedvezmények eltörlésével kapcsolatos terveit).

Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója szerint a céghez még nem érkezett panasz. A Prím Online értesülései szerint azonban több levelet is küldtek már a cégnek, mindazonáltal ezen a héten újból megpróbálják felvenni a kapcsolatot postai úton. Várható, hogy hamarosan megérkeznek a Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez is az előfizetők panaszai.

Straub Elek, a Matáv vezérigazgatója a Magyar Televízióban a Hét című műsorban kifejtette: ragaszkodik a kedvezmények eltörléséhez, s nem tartja a céget profitéhesnek. Straub úr szerint hiába a demonstráció, a panaszáradat, a Matáv nem kíván változtatni tervein.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés