Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a GameCube – éles a verseny

Laptop

Megjelent a GameCube – éles a verseny

A játékkonzolok európai piacán izzik a hangulat: péntek óta kapható a Nintendo GameCube konzolja – s a kiélezett verseny legnagyobb élvezői a felhasználók…

A Nintendo harmadikként lépett a – várhatóan – nagy hasznot hozó európai piacra, s úgy tűnik, hogy alacsony áraival mind a Sony Playstation 2 konzoljának, mind a Microsoft Xboxának komoly konkurenciájává válhat.

A verseny annyira éles, hogy a Nintendo már a piacra lépés előtt két héttel mérsékelte árait, a Microsoft pedig három héttel ezelőtt az alig néhány hónapja piacra dobott Xbox árát csökkentette drasztikusan Európában, és Ausztráliában is.

A Nintendo eredetileg 199 fontért kívánta piacra dobni a GameCube-ot, végül megelégedett a 129 fontos alacsonyabb árral, megtartva ezzel Európában is a legolcsóbb konzol címet. (Az Xbox, és a Playstation 2 is 199 fontba kerül Angliában.)

Nagy-Britanniában már az első két órában 10 ezer példány kelt el a GameCube-ból, emellett további 50 ezer játékos rendelte meg elővételben. Ez talán annak köszönhető, hogy a Nintendo, versenytársaival ellentétben, a játékokra koncentrál: az induláskor 20, nyár végére pedig már 50-re emelkedik az elérhető játékok száma. További részletek a kapcsolódó linkeknél található hivatalos site-on érhetőek el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés