Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős forgalomnövekedés a Fujitsu Siemensnél

Laptop

Jelentős forgalomnövekedés a Fujitsu Siemensnél

Jelentős új, hazai üzleti megállapodások mellett 60 százalékot is meghaladó forgalomnövekedésről számolt be a Fujitsu Siemens Computers Kft. (FSC) mai sajtótájékoztatóján, amelyen számos új terméket is bemutatott.

Az FSC az elmúlt évben tovább erősítette pozícióit a hazai piacon, és valamennyi termékcsoportjában növelni tudta értékesítését. A legdinamikusabban az FSC noteszgépeinek forgalma növekedett, amelyekből 230 százalékkal nagyobb bevételt sikerült elérni a megelőző évinél, de a vállalat a többi termékcsoportban is piacnövekedést és a többi versenytársét lényegesen meghaladó forgalombővülést regisztrálhatott.

Poros Gábor, az FSC ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy várakozásaik szerint cég a jövőben is megőrzi dinamikus tempóját: az elkövetkező 3 esztendőben évi 30-40 százalékos forgalombővülést tervez, s középtávon a hazai információtechnológia piac első öt helyezésének egyikét kívánja elfoglalni.

A márciusban zárult 2001/2002-es üzleti év során 3,8 milliárd forintot meghaladó árbevételt könyvelhetett el a Fujitsu Siemens Computers Kft., ami 60 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. Az eladások 43 százalékát asztali PC-k, 24 százalékát mobil eszközök, 29 százalékát pedig nagyvállalati termékek és megoldások értékesítéséből származó bevételek alkották.

Az FSC egyik hagyományos erősségét jelentik a központosított közbeszerzés keretében lebonyolított szállítások. Az idén aláírt 1,5 milliárd forintos, PC-s rendszerekre vonatkozó keretszerződés részeként megkezdődtek a szállítások. A Fujitsu Siemens többek között egy partnerével közösen a napokban nyerte el a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár internetelérését biztosító informatikai rendszer szállítási jogát.

A nemrégiben kiírt és az FSC által elnyert Malév tender keretében az előző évhez hasonlóan ebben az évben is tovább folytatódhat a légiforgalmi vállalat ellátása a legkorszerűbb Fujitsu Siemens számítástechnikai rendszerekkel. Nemrég nyitották meg a budapesti Árkád Üzletközpontban a Libri – FSC gépekkel kialakított – internetkávézóját. Ez az esemény része annak a megállapodásnak, amelynek értelmében az SC látja el a Libri országos könyvesbolti hálózat internetkávézóit terminálokkal.

Az Informatikai Kormánybiztosság pedagógusok számára kiírt számítógép-vásárlási pályázata kapcsán létrehozott szállítói katalógusban az úgynevezett Brand számítógépgyártók közül egyetlenként tudott a kiírás szigorú ár/teljesítmény követelményeinek megfelelő számítógépet szerepeltetni.

A Fujitsu Siemens anyacég az elmúlt napokban megvásárolta az amerikai székhelyű Fujitsu PC Corporation leányvállalatát, a Fujitsu Personal Systemset. A nyugat-európai toll-alapú érintőképernyős PC-piacot vezető cég immár 50 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. Az előrejelzések szerint a toll-alapú rendszerek iránti kereslet a közeli jövőben ugrásszerűen emelkedik, így az akvizíció megteremtheti a lehetőséget az FSC számára, hogy kiterebélyesítse mobil választékát.

A mai sajtótájékoztatón a vállalat bemutatta első kéziszámítógépét, a Pocket LOOX-ot, amellyel későbbi hírünkben részletesen is foglalkozunk majd. Szintén bemutatásra kerültek az üzleti szempontból kritikus számítástechnika köréből is újdonságok. Ezek közül a legjelentősebb az Intel-alapú kártyaszerver volt, amely a lehető legkisebb helyet elfoglalva, minimális energiafelhasználással a korábbiaknál jóval nagyobb adatátviteli és számítási teljesítményt tesz lehetővé. Debütáltak még az Intel Xeon MP processzortechnológiára alapozott négy-, nyolc-, és tizenhatprocesszoros felsőkategóriás Primergy kiszolgálók, az egyetlen rackben kialakítható, akár 260 kiszolgálót tartalmazó szerverfarmmal, és a 4,1 terabyte-ig bővíthető FibreCAT S80-as nagysebességű tárolóeszközzel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés