Connect with us

Hirdetés

technokrata

WinMX 3.0 beta: itt a 8-as változat!

Laptop

WinMX 3.0 beta: itt a 8-as változat!

Még hírt sem adhattunk a file-megosztó program 3.0-s beta 6-os verziójának megjelenéséről, máris itt van a 8-as verzió…

A WinMX beta 6 április 5-én jelent meg, de elterjedése nem lehetett nagymértékű, hiszen – a beta 7-es meg sem jelent – máris megérkezett a Beta 8.

A beta 5-ös programkód jó részét átírták a fejlesztők, talán ezért kellett várni mintegy másfél hónapot a soron következő verzió megjelenésére.

A programban több, apró változtatás is megfigyelhető, például kereséskor, ha az adott file több felhasználónál is fellelhető, a program intelligens módon jelzi ki a letölthetőségre vonatkozó adatokat (sebesség, elérhető kapcsolatok száma). A jobb gombra előbukkanó helyzetérzékeny menü bejegyzései is bővültek néhány hasznos ponttal.

A legnagyobb változtatás azonban nem a kinézetet érinti a beta 5-ös verzió megjelenése óta. A beta-k eddigi legnagyobb hiányossága, miszerint az OpenNap alapú kommunikáció nem volt megoldott bennük, most kiküszöbölődött, tehát a 2.6-os verzióhoz hasonlóan most már a beta 8-ban is használhatjuk a WSX kiterjesztésű file-okat. A WSX file-okban átlátható formátumban van leírva az adott hálózat neve, szervereinek címe és portszáma, így akár át is szerkeszthetjük kézzel a WSX file-t.

Egyébként a WSX file-ok kezelése nem merül ki annyiban, hogy a program értelmezni tudja az abban leírtakat, hanem a grafikus felületen keresztül további támogatást is nyújt a használatukhoz. Így például könnyedén importálható vagy exportálható a szerverek listája, de akár egyetlen gombnyomással rá is kereshetünk a mások által létrehozott WSX állományokra.

A fejlesztők egyébként már nem is a WinMX 3.0-s, hanem mindjárt a WinMX 3.1-es verzió megjelenését ígérik. Talán már nemsokára…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés