Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi a helyzet a memóriapiacon?

Laptop

Mi a helyzet a memóriapiacon?

Folyamatos technológiacsere, röpködő gigabyte-ok, egyre bonyolultabb a helyzet. Ráadásul korántsincs még vége…

A memóriagyártók között a legismertebbekből kettő, a Kingston és a Micron elkezdte szállítani PC2700-as (DDR333) memóriamoduljait. Mint ismeretes, ezen lapkák 2,7 GB/sec-os adatátviteli sebességgel rendelkeznek, nagyobb teljesítményt produkálva ezzel a némileg lassabb, 266 MHz-en működő DDR SDRAM-oknál.

Minden bizonnyal örömmel veszik ezt a bejelentést a Via-nál, így ugyanis még nagyobb támogatást kap a cég KT333-as chipkészlete. Az egyelőre limitált mennyiségben kapható példányok Athlon XP processzorokhoz és Pentium 4-hez egyaránt felhasználhatók lesznek.

Nem csökkent azonban továbbra sem a piacon kialakult káosz, egyes gyártók ugyanis még csak a 266-os modulok éppen felfutó ágban levő népszerűségét lovagolják meg, s 333-as DDR RAM-mal még jelenleg sem rendelkezik minden, ezzel foglalkozó cég (a nagyobb gyártók közül csak a Samsung és a Hynix szállított eddig ilyen példányokat). A hab a tortán: a Via nemrég jelentette be, hogy hamarosan megszülethet a KT400-as chipkészlet is, amely még gyorsabb memóriák fogadására (is) képes lesz.

Több összehasonlító teszt azonban azt mutatta, hogy míg a 100 (vagy 133) MHz-es normál SDRAM-okhoz képest jelentős gyorsulás tapasztalható az alkalmazások terén, ha 266-os DDR memóriát használunk; 333 MHz-es dupla adatsűrűségű modulokra váltva már csak alig mérhető tényleges teljesítménytöbblet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés