Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Matáv tárgyal az összekapcsolási szerződésekről

Laptop

A Matáv tárgyal az összekapcsolási szerződésekről

A Matáv az elkövetkező napokban megkezdi az egyeztető tárgyalásokat az alternatív távközlési szolgáltatókkal az összekapcsolási szerződésekről.

A liberalizáció megvalósulásának egyik leglényegesebb feltétele az, hogy a Matáv és az alternatív távközlési szolgáltatók között összekapcsolási szerződések jöjjenek létre. A Matáv eddig a Vivendivel állapodott meg a hálózatok összekapcsolásáról, erre egy korábban – a Hírközlési törvény hatályba lépése előtt – megkötött szerződés módosításával nyílt lehetőség.

A szabályozás értelmében ahhoz, hogy a Matáv új összekapcsolási szerződést kössön, a Hírközlési Döntőbizottságnak (HDB) el kell fogadnia a Matáv referencia összekapcsolási ajánlatát, amely az összekapcsolási szerződések alapjául szolgál majd. A Matáv a referencia ajánlatot határidőre benyújtotta, de több hónap is eltelhet a HDB jóváhagyásáig.

A vezető távközlési szolgáltató úgy döntött, hogy napokon belül felveszi a kapcsolatot azokkal a szolgáltatókkal, amelyek összekapcsolási szerződést kívánnak kötni a Matávval, megkezdi a tárgyalásokat és a lehető leghamarabb megköti az összekapcsolási szerződéseket. A megkötendő szerződések alapjául szolgáló tervezet összhangban van a Matáv által a HDB-nek benyújtott referencia összekapcsolási ajánlattal. Természetesen a referencia ajánlat jóváhagyása után a hatóság által rögzített feltételek érvényesülnek majd, de ezzel az áthidaló megoldással kiküszöbölhető a verseny kiszélesedésének jelenlegi – a Matávon kívül álló – akadálya.

A Matáv változatlanul a liberalizáció elkötelezettje, ezért arra törekszik, hogy – a piaci verseny felgyorsítása érdekében – olyan egyezségre jusson partnereivel, amely mind a Matávnak, mind partnereinek megfelel. Ezt bizonyítja, hogy a Matáv kész az alternatív szolgáltatókkal megkötni az összekapcsolási szerződéseket, és természetesen tovább folytatja a tárgyalásokat az Internet-szolgáltatókkal az internetes bevételmegosztás kérdéseiről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés