Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netscape: küszöbön a nagy visszatérés?

Laptop

Netscape: küszöbön a nagy visszatérés?

A böngészőháborúban a Netscape bizony alulmaradt, az Internet Explorer lett a legnépszerűbb browser. Az AOL azonban nem adta fel…

Az AOL Internet részlege hamarosan nekilát a Netscape-en alapuló új böngésző tesztelésének. Ez az új browser lehet újra versenytársa a Microsoft gigász Internet Explorerének. A nyílt forrású Gecko technológiát használó szoftver tesztpéldányát eljuttatták a CompuServe-hez is. Úgy tűnik, az AOL elkötelezte magát a Netscape vonal továbbfolytatása mellett.

Még 1999-ben vásárolta meg a Netscape-et az AOL, ám úgy tűnt, nem csináltak jó üzletet vele, sokan bukást jósoltak a böngészőnek. Ennek ellenére nem hagyta annyiban a dolgot az AOL és nem adta fel terveit a browserrel kapcsolatban. Ugyan egy megállapodás miatt 34 millió felhasználója elsősorban Internet Explorert használ, ám ez a szerződés tavaly januárban lejárt. Gyakorlatilag majdnem minden akadály elhárult az új böngésző elterjesztése elől.

A Microsoftnál megszokott üzletpolitika ellenében a nyílt forráskódú szoftver ingyenesen elérhető lesz majd, ám hogy ez váltást jelent-e a cégnél ügyfeleik irányában, egyelőre nem tudni. Elemzők szerint ősszel várható újabb fejlemény az ügyben, azt mindenesetre furcsának tartották, hogy egy olyan kaliberű vállalat, mint az AOL ingyenes szoftvert adna ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés