Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a leggyorsabb Asus alaplap

Laptop

Megjelent a leggyorsabb Asus alaplap

Az Asus (távol-keleti gyártói mivolta ellenére) jó minőségű termékeiről ismert, főként alaplapjaival lopta be magát a számítógépet használók szívébe. Haladva a korral, kiadott egy, a Via KT333-as chipkészletére épülő alaplapot, mely az A7V333-as kódnevet kapta.

A Socket-A processzorfoglalattal rendelkező alaplap nevéből következően a DDR memória modulokat támogatja (abból is a jelenleg kapható leggyorsabbat, a 333 MHz-en működő verziót), melyből három darab is felhasználható, összesen 3 GB mennyiségig. A nyolcszoros AGP helyett be kell érnünk a négyszeres sebességgel, de talán ez az egyetlen olyan tényező, amiben kompromisszumot kell kötni.

Processzorból 600 MHz és 2 GHz között mindenféle AMD processzort támogat (Duron, Athlon, Athlon XP). Az FSB értéke 200 és 266 MHz lehet. AGP slotja mellett 5 PCI (2.2-es verzió) slot is rendelkezésre áll, emellett 2 porton keresztül is támogatja az USB 2.0-át (összesen 4 portja van erre a célra, a másik kettő az 1.1-es verziónak van fenntartva). Opcionálisan lehetőség nyílik RAID alkalmazására is, s két IDE portjára ATA66/100/133-as eszközök csatlakoztathatók.

3 csatlakozóhellyel rendelkezik a számítógépben levő ventillátorok tápellátását biztosítandó, s az audio változat egyéb extrákkal is rendelkezik (6 csatornás C-Media 8738, S/PDIF be/kimenet, gameport, illetve egy olyan csatlakozó, mely a számítógép elejére szerelhető, hangadatok bevitelére). 2 MB-os Flash ROM-ja gyors frissíthetőséget és hosszabb életciklust ígér.

Méretei: 30,5×24,5 cm, ára körülbelül 140 font körül alakul.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés