Connect with us

Hirdetés

technokrata

PMA: új Pentax digitális fényképezőgép

Laptop

PMA: új Pentax digitális fényképezőgép

Bizonyára sokak által ismert tény, hogy a Pentax a HP-vel együttműködve hozta létre a Pentax EI-2000 digitális fényképezőgépét, mely annak idején nagy sikert aratott. A Pentax most új készülékkel jelentkezett, ezúttal a HP neve nélkül.

A Pentax Optio 230 egy 2 Mpixeles kompakt digitális fényképezőgép. 3x-os optikai zoomra alkalmas optikája 38-114 mm-nek megfelelő fókusztávolságra állítható be. Az optika fényereje F2,6 és F5,0 közötti, mely átlagosnak mondható. A 3x-os optikai zoomot 2,5x-es digitális zoom egészít ki. A fénymérés mátrix, középre súlyozott átlagolt, vagy pontmérés elvén történhet.

A legkisebb tárgytávolság normál módban 40 cm, makró esetén 10 cm lehet, mely szintén átlagos. Ötpontos autofókusz rendszere helyett mi magunk is beállíthatjuk a kívánt fókusztávolságot. A zársebesség 4 mp és 1/1500-ad mp közötti lehet, melyet az automatika határoz meg. A fényképezőgép érzékenysége ISO100 vagy ISO200 lehet. A két érték között nem csak az automatika válthat, a felhasználó is kiválaszthatja a neki megfelelőt.

Az optikai keresőn kívül a gép hátulján lévő LCD-t is használhatjuk fotó készítése közben. Az LCD-t egyébként 180 fokban akár ki is hajthatjuk oldalra, így többnyire találunk olyan beállítást, amikor az erős napfény nem tükröződik vissza az LCD felületéről. Esetleg saját magunkat is lefotózhatjuk, miközben az LCD-ben látjuk az elkészítés előtt álló fotót (digitális tükörnek is használható?).

A fényképezőgép érdekes szolgáltatása a 3D-s sztereoszkópikus felvételek készítésének elősegítése és szoftveres támogatása. Ezen kívül találunk a gépben egy 62 városra kiterjedő világórát is, melynek hasznát elsősorban a világutazók élvezhetik.

Az elkészült fotókat CompactFlash kártyára menti a fényképezőgép JPEG vagy TIFF formátumban. A működtetéshez 2 darab AA méretű akkumulátorra van szükség. A gép méretei: 103x63x42 mm, tömege 230 gramm.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés