Connect with us

Hirdetés

technokrata

PMA: Két új Konica digitális fényképezőgép

Laptop

PMA: Két új Konica digitális fényképezőgép

Fény derült egy igencsak érdekes tulajdonságára a Konica új, 3,1 és 4 Mpixeles digitális fényképezőgépeinek.

A Sony gépek legfőbb ismertető jele, hogy saját kialakítású, úgynevezett MemoryStick memóriákat használ a fotók tárolására. Ez eddig a Sony gépek egyedi jellemzője volt, de mostantól már nem lesz ennyire egyértelmű a helyzet. A Konica ugyanis MemorySticket használ háttértárként mindkét új digitális fényképezőgépében.

Az igen kisméretű, ultra kompakt kialakítású Konica Digital Revio KD-400Z és KD-310Z csak a felbontásukban különböznek egymástól. Nem nehéz kitalálni, hogy a KD-400Z 4 Mpixeles, míg a KD-310Z 3,1 Mpixeles képek készítésére használható.

A korrózióálló tokozásban 3x-os optikai zoomra alkalmas, 39-117 mm-ig terjedő fókusztávolságú (35 mm-es rendszerbe átszámítva) optika található. Ezt egészíti ki a 2x-es digitális képkivágás használatának lehetősége.

A gépek már EXIF 2.2 változatú fejléccel mentik el a kész fotókat, vagy SD/MMC kártyára, vagy MemoryStickre. Valószínű azonban, hogy az alacsonyabb ára miatt egyelőre a SecureDigital/MultiMediaCard fog elterjedni ezekhez a gépekhez. Az új fotómasinák egyik érdekessége, hogy az elkészült fotókat akár kisebb méretűre is le lehet konvertálni, ha vészesen fogyna a hely.

Működtetésükhöz lítium-ion akkumulátorokat kapunk, mely várhatóan megfelelően hosszú üzemidőt kölcsönöz a gépeknek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés